Τέταρτο
79 Προβολές

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ιωαννίνων
Ένας ακόμα εργαζόμενος, σε υπηρεσία καθαριότητας Δήμου, τραυματίστηκε σοβαρά στην διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας αποκομιδής απορριμμάτων. Αυτή τη φορά, το ατύχημα αφορά εργαζόμενο στο Δήμο Ιωαννίνων και όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων, από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, «δύο εργάτες της βραδινής βάρδιας και οι δύο από τους νεοπροσληφθέντες της 3Κ είχαν σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ:

Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 1 το πρωί, στην διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας αποκομιδής απορριμμάτων τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του. Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και χειρουργήθηκε.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, «δύο εργάτες της βραδινής βάρδιας και οι δύο από τους νεοπροσληφθέντες της 3Κ είχαν σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της δουλειάς». Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς με τους ελάχιστους εργάτες που έχουν απομείνει, ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσε σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα αναφέρει ο σύλλογος και προσθέτει ότι «δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η νέα ΚΥΑ που προβλέπει περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, και σα να μην έφτανε αυτό εδώ και τέσσερις  μήνες σταμάτησε να χορηγείται στους εργάτες και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούνται».

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννίνων έχει τεράστιες ευθύνες. Αντί να επιδιώκει να ανάθεση σε ιδιώτες την περισυλλογή των απορριμμάτων, τον οδοκαθαρισμό κ.λπ. καλά θα κάνει να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της υπηρεσίας και να σταματήσει η εντατικοποίηση των εργαζομένων. Να εφαρμόζεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας και δίνεται το  ρεπό στους εργαζόμενους σύμφωνα με την νομοθεσία. Να γίνονται ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί. Να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην εκτίθενται σε κινδύνους και εργατικά ατυχήματα.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5695 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top