Τέταρτο

Ανεμβολίαστοι φοιτητές στα νοσοκομεία από τη Δευτέρα 17 Μαΐου


Τον προβληματισμό και την ανησυχία τους σχετικά με την επιστροφή τους στις κλινικές των νοσοκομείων από 17 Μαΐου χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους πεμπτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Θεωρούμε απαράδεκτο να αναγκαζόμαστε να εκτεθούμε σε νοσοκομειακό περιβάλλον που εξυπηρετεί covid περιστατικά όντας ανεμβολίαστοι. Κάτι τέτοιο θα θέσει αναμφισβήτητα σε κίνδυνο τη δική μας υγεία, την υγεία των οικογενειών μας αλλά και των ασθενών με τους οποίους θα ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά».

Ολόκληρη η επιστολή τους έχει ως εξής:

Αναφορικά με την απόφαση για  την επιστροφή των Ε’ ετών φοιτητών Ιατρικής στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα των κλινικών ασκήσεων, έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκύπτουν σοβαροί προβληματισμοί μεταξύ των μελών της φοιτητικής κοινότητας. Μετά από περισσότερους από 6 μήνες επιβεβλημένης αποχής των Ε’ ετών φοιτητών Ιατρικής από τις κλινικές ασκήσεις (διάστημα στο οποίο πραγματοποιούνταν υποτυπώδεις αναπληρώσεις αυτών με εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές διαλέξεις) αποτυγχάναμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς. Οι ανησυχίες, τα αιτήματα και οι δράσεις μας αγνοήθηκαν.

Τώρα καλούμαστε να επιστρέψουμε στο νοσοκομειακό περιβάλλον για να αναπληρώσουμε μέσα σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα την πλειονότητα των κλινικών μας ασκήσεων μέχρι και τις 30/07/21. Κανείς δεν έχει προνοήσει για τον εμβολιασμό μας και, σύμφωνα με το παρόν σχέδιο, η διασφάλιση της υγείας μας θα πραγματοποιείται με 1 self-test την εβδομάδα και μοριακούς ελέγχους ΜΟΝΟ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Θεωρούμε απαράδεκτο να αναγκαζόμαστε να εκτεθούμε σε νοσοκομειακό περιβάλλον που εξυπηρετεί covid περιστατικά όντας ανεμβολίαστοι. Κάτι τέτοιο θα θέσει αναμφισβήτητα σε κίνδυνο τη δική μας υγεία, την υγεία των οικογενειών μας αλλά και των ασθενών με τους οποίους θα ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά.

Ζητούμε, λοιπόν, τον Άμεσο εμβολιασμό των Ε’ ετών φοιτητών Ιατρικής πριν την είσοδό μας στις κλινικές ασκήσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 17/05/21.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν πεμπτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top