tetartopress

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Suppοrt Earth


Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Suppοrt Earth τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 17:30 στο Λόφο του Φιλοπάππου (Τηλεσκόπιο Δωρίδη-Λόφος των Νυμφών) γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Σήμερα πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε τις ανοιχτές συναντήσεις μας, να αυτοοργανωθούμε, να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να διεκδικήσουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους, να υπερασπιστούμε τη Γη σεβόμενοι όλα πλάσματα που κατοικούν σε αυτή»

Το Support Earth καλεί στην πρώτη του Συνέλευση μετά το καλοκαίρι. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Καλούμε άτομα που θέλουν να δράσουν, να εκφραστούν, να μάθουν, να ακουστούν, καλούμε τα περιβαλλοντικά κινήματα, τις συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις καλλιτεχνικές ομάδες, τις φοιτητικές πρωτοβουλίες, τις αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Γεννηθήκαμε τον Μάη του 2020 με αφορμή τον «περιβαλλοντοκτόνο» νόμο Χατζηδάκη από την ανάγκη μελών του Support Art Workers, πολιτών, ακτιβιστ(ρι)ών, επιστημόνων, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων, μακριά από κόμματα και ΜΚΟ, να αντισταθούμε συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Μέσω της τέχνης και της ενεργής δράσης, εναντιωνόμαστε στην καταστροφή του φυσικού πλούτου, συντασσόμαστε με πρωτοβουλίες για την προάσπιση του περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή τους στηρίζοντας τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών από τη Δυτική Μακεδονία, τις Σκουριές ,την Ήπειρο,το Βόλο, την Εύβοια μέχρι την Τήνο, το Ιόνιο και την Κρήτη.

Έχουμε δημιουργήσει έως τώρα ομάδες εργασίας που αφορούν την συνοικιακή κομποστοποίηση, τη φυσική σπορά, την αυτομόρφωση στην πολιτική οικολογία, την προβολή περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, ενάντια στην καταστροφή των βουνών για βιομηχανικής κλίμακας αιολικά και ομάδα δικτύωσης και αλληλεγγύης με τις κοινότητες των Zapatistas και το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Έχουμε συμμετάσχει στη διοργάνωση εργαστήριων, συζητήσεων, καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και την Ημέρα Γης στο Σύνταγμα και στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας για την παγκόσμια Ημέρα Βουνών, εκδηλώσεις-ενημερώσεις για τη μείωση και επανάχρηση των απορριμμάτων μας, διαδικτυακή ημερίδα κατά την οποία γιατροί και επιστήμονες μας ενημέρωσαν για τις συνέπειες της καύσης απορριμμάτων στην υγεία και το περιβάλλον, δράση με ακτιβιστικά στοιχεία και ενημέρωση στους δρόμους της Αθήνας για το ίδιο θέμα, συζήτηση με το κίνημα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» και νησιωτικό γλέντι στο Εμπρός, πεζοπορία αλληλεγγύης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του δάσους της Στενής Ευβοίας, εργαστήρια φυσικής σποράς, και σπορές σε βουνά της Αθήνας, συναυλία στην Αθήνα και διήμερο Φεστιβάλ στον Βόλο για τη στήριξη του αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και για την υπεράσπιση των ελεύθερων νερών του Πηλίου, συμμετείχαμε στο περιβαλλοντικό καμπινγκ στην Οικοκοινότητα Νέσσων, είμαστε παρόντες σε καλέσματα για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην αλλοτρίωση των πόλεων, του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος τους και την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας. ..και συνεχίζουμε.

Σήμερα πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε τις ανοιχτές συναντήσεις μας, να αυτοοργανωθούμε, να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να διεκδικήσουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους, να υπερασπιστούμε τη Γη σεβόμενοι όλα πλάσματα που κατοικούν σε αυτή.

Η Συνέλευση θα συνοδεύεται με πικ νικ και τσιπουράκι..οργανωθείτε κατάλληλα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13624 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top