tetartopress

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Suppοrt Earth


Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Suppοrt Earth τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 17:30 στο Λόφο του Φιλοπάππου (Τηλεσκόπιο Δωρίδη-Λόφος των Νυμφών) γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Σήμερα πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε τις ανοιχτές συναντήσεις μας, να αυτοοργανωθούμε, να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να διεκδικήσουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους, να υπερασπιστούμε τη Γη σεβόμενοι όλα πλάσματα που κατοικούν σε αυτή»

Το Support Earth καλεί στην πρώτη του Συνέλευση μετά το καλοκαίρι. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Καλούμε άτομα που θέλουν να δράσουν, να εκφραστούν, να μάθουν, να ακουστούν, καλούμε τα περιβαλλοντικά κινήματα, τις συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις καλλιτεχνικές ομάδες, τις φοιτητικές πρωτοβουλίες, τις αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Γεννηθήκαμε τον Μάη του 2020 με αφορμή τον «περιβαλλοντοκτόνο» νόμο Χατζηδάκη από την ανάγκη μελών του Support Art Workers, πολιτών, ακτιβιστ(ρι)ών, επιστημόνων, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων, μακριά από κόμματα και ΜΚΟ, να αντισταθούμε συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Μέσω της τέχνης και της ενεργής δράσης, εναντιωνόμαστε στην καταστροφή του φυσικού πλούτου, συντασσόμαστε με πρωτοβουλίες για την προάσπιση του περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή τους στηρίζοντας τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών από τη Δυτική Μακεδονία, τις Σκουριές ,την Ήπειρο,το Βόλο, την Εύβοια μέχρι την Τήνο, το Ιόνιο και την Κρήτη.

Έχουμε δημιουργήσει έως τώρα ομάδες εργασίας που αφορούν την συνοικιακή κομποστοποίηση, τη φυσική σπορά, την αυτομόρφωση στην πολιτική οικολογία, την προβολή περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, ενάντια στην καταστροφή των βουνών για βιομηχανικής κλίμακας αιολικά και ομάδα δικτύωσης και αλληλεγγύης με τις κοινότητες των Zapatistas και το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Έχουμε συμμετάσχει στη διοργάνωση εργαστήριων, συζητήσεων, καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και την Ημέρα Γης στο Σύνταγμα και στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας για την παγκόσμια Ημέρα Βουνών, εκδηλώσεις-ενημερώσεις για τη μείωση και επανάχρηση των απορριμμάτων μας, διαδικτυακή ημερίδα κατά την οποία γιατροί και επιστήμονες μας ενημέρωσαν για τις συνέπειες της καύσης απορριμμάτων στην υγεία και το περιβάλλον, δράση με ακτιβιστικά στοιχεία και ενημέρωση στους δρόμους της Αθήνας για το ίδιο θέμα, συζήτηση με το κίνημα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» και νησιωτικό γλέντι στο Εμπρός, πεζοπορία αλληλεγγύης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του δάσους της Στενής Ευβοίας, εργαστήρια φυσικής σποράς, και σπορές σε βουνά της Αθήνας, συναυλία στην Αθήνα και διήμερο Φεστιβάλ στον Βόλο για τη στήριξη του αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και για την υπεράσπιση των ελεύθερων νερών του Πηλίου, συμμετείχαμε στο περιβαλλοντικό καμπινγκ στην Οικοκοινότητα Νέσσων, είμαστε παρόντες σε καλέσματα για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην αλλοτρίωση των πόλεων, του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος τους και την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας. ..και συνεχίζουμε.

Σήμερα πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε τις ανοιχτές συναντήσεις μας, να αυτοοργανωθούμε, να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να διεκδικήσουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους, να υπερασπιστούμε τη Γη σεβόμενοι όλα πλάσματα που κατοικούν σε αυτή.

Η Συνέλευση θα συνοδεύεται με πικ νικ και τσιπουράκι..οργανωθείτε κατάλληλα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:30 και στις ...
Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης ενισχύει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του σε ειδικές ομάδες κοινού – σε ...
Έκθεση ΜΑΤ.

«Μπουσουλάω» – Ατομική έκθεση της ΜΑΤ στην Κάμιρο

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεση της ΜΑΤ που θα διαρκέσει ...
«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

Η παράσταση  «Κομμάτια μου που να σας βρω» ανεβαίνει από τη Θεατρική ομάδα «από Κοινού» της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top