tetartopress

Χριστούγεννα στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου


Μια επίσκεψη στον Αρκτούρο για να θαυμάσετε την άγρια ζωή στο φυσικό της περιβάλλον, είναι ιδανική κάθε εποχή και ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών.

Φέτος το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας, το Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα καθώς και το Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στη Νίκειο Σχολή, θα λειτουργούν κανονικά όλες τις ημέρες από την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 από τις 10.00 έως και τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2386041500 και 2386031155.

Καταφύγιο της Αρκούδας

Τι λέτε για μία εκδρομή στο πανέμορφο χωριό του Νυμφαίου; Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον Αρκτούρο σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. Για την ασφάλειά σας συστήνεται η χρήση ορειβατικού, πεζοπορικού ή αθλητικού παπουτσιού καθώς το μονοπάτι των ξεναγήσεων είναι δασικό.

Πληροφορίες:

Καταφύγιο της Αρκούδας, Νυμφαίο | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, λειτουργεί καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως και τις 16.30. Την περίοδο των γιορτών θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες από τις 25/12 έως και τις 9/1. Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε ώρα ακριβώς και μία τελευταία στις 16.30. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2386041500.


Καταφύγιο Λύκου και Λύγκα

Έχετε πάει στις Αγραπιδιές Φλώρινας; Να η ευκαιρία! Το κέντρο δημιουργήθηκε εκεί για να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται όλοι οι λύκοι που κατάφεραν να διασωθούν. Μπορεί να μην τους δείτε εύκολα, αλλά εκείνοι θα σας έχουν μυριστεί από μακριά.

Πληροφορίες

Καταφύγιο Λύκου και Λύγκα, Αγραπιδιές Φλώρινας | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Το Καταφύγιο του Λύκου και Λύγκα, λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10.00 έως και τις 16.30. Την περίοδο των γιορτών θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες από τις 25/12 έως και τις 9/1. Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε ώρα ακριβώς και μία τελευταία στις 16.30. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2386041500.


Κέντρο ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα

Στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής στο Νυμφαίο, μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας κι είναι μια πολύ διασκεδαστική και ταυτόχρονα σημαντική εμπειρία για τα παιδιά.

Πληροφορίες

Κέντρο ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα, Νίκειος Σχολή Νυμφαίου | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Το Κέντρο ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο. Την περίοδο των γιορτών θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες από τις 25/12 έως και τις 9/1. Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε ώρα ακριβώς και μία τελευταία στις 16.30. Για την είσοδο στο χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Γενικές πληροφορίες

Εισιτήρια: 6 ευρώ για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών | 4 ευρώ για παιδιά 3-12 ετών | Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 3 ετών.

Η είσοδος στο χώρο των ξεναγήσεων δεν επιτρέπεται για τα κατοικίδια

Επιτρέπονται οι φωτογραφίες αλλά όχι η χρήση φλας, τρίποδων, κλπ

Για την είσοδό σας στο χώρο του πωλητηρίου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας ή για όποια άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2386041500 & 2386031155

– Φοράμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους του Καταφυγίου.

Αρκτούρος: www.arcturos.gr | facebook | twitter | youtube | instagram | pinterest


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Athens Science Festival 2022 - Κόσμοι του Αύριο

Athens Science Festival 2022 – Κόσμοι του Αύριο

Θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο και σούμο με ρομπότ; Θες να αγγίξεις έναν πλανήτη; Να δημιουργήσεις τα δικά σου χρωματιστά αστέρια ...
Πάτρα: gala όπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων

Πάτρα: gala όπερας με την Εθνική Λυρική Σκηνή για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τα 150 χρόνια από την πρώτη παράσταση που δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με την όπερα ...
«Λαχτάρα για κεράσια» - Μιούζικαλ για δύο στο Τρένο στο Ρουφ

«Λαχτάρα για κεράσια» – Μιούζικαλ για δύο στο Τρένο στο Ρουφ

Η Τατιάνα Λύγαρη γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με ...
«Έχει φως η σκιά;» σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο θέατρο Θησείον

«Έχει φως η σκιά;» σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο θέατρο Θησείον

«Έχει φως η σκιά; » είναι θεατρική παράσταση της Transatlantic Group -βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus «Ο Ξένος»- σε ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11054 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top