Τέταρτο

27 Προβολές

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον φοιτητή απεργό πείνας Αθανάσιο ΚυριαζήΣε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο φοιτητή απεργό πείνας Αθανάσιο Κυριαζή καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, την Τρίτη 30/06 στις 19:00 στη πλατεία Γεωργίου, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο φοιτητής κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου Αθανάσιος Κυριαζής που από τις 11 Ιουνίου κάνει απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη συνέχιση των σπουδών του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Αυτές τις 16 ημέρες της αποχής από τη σίτιση έχει χάσει περίπου 10 κιλά, είναι φανερά καταβεβλημένος ενώ στηρίζεται σε σκουπόξυλο για να κινηθεί και γι’ αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Ο κρατούμενος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου ζητώντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής του διαδικασίας, χωρίς αποτέλεσμα, αφού -όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του- το τηλέφωνο χτυπούσε αδιαλείπτως χωρίς ανταπόκριση, ενώ άφησε μήνυμα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να ενημερωθεί σχετικά.

Μετά τον Βασίλη Δημάκη, άλλος ένας κρατούμενος θέτει σε κίνδυνο την ζωή του, ζητώντας να εγκριθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να έχει πρόσβαση στη σχολή του, όποτε αυτή απαιτείται. Για ακόμα μία φορά καταδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ο ρόλος και η λειτουργία του συστήματος «σωφρονισμού».  Κόντρα σε αυτό το σάπιο σωφρονιστικό σύστημα αναδύεται  μια τιτάνια προσπάθεια να ανατραπεί ο αυταρχισμός και η απαξίωση της πολιτείας απέναντι στους κρατούμενους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας δηλώνει την αλληλεγγύη της στον απεργό πείνας Αθανάσιο Κυριαζή. Συντασσόμαστε με το δίκαιο και αυτονόητο αγώνα του για να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του. Ο αγώνας του αποτελεί  ένα λαμπρό παράδειγμα και οφείλει να γίνει αγώνας όλων μας για κατοχύρωση των δικαιωμάτων του λαού, κρατούμενων και μη.

Ίσως ένας απεργός δεν μπορεί να τα βάλει με το θηρίο του κρατικού μηχανισμού.
Ίσως αποτελέσει την σπίθα όμως για ριζικές αλλαγές.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή Αθ. Κυριαζή. Τρίτη 30/6 στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5416 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top