Τέταρτο

Αντιγόνη Σδρόλια «Της Μηχανής το Φόρεμα»«Τη φαντάστηκε να τον ντύνει κι αυτή με τη σειρά της. Να του περνά τη φαρδιά, αδιάβροχη ολόσωμη στολή του δύτη, στεγανή κι αεροστεγή, προσεκτικά μην τον γδάρει το σκάφανδρο. Να στερεώνει τον χάλκινο θώρακα ψηλαφώντας με τα χέρια της το στήθος του. Να του στεριώνει στους ώμους τη βαριά ατσαλένια περικεφαλαία και να την κλειδώνει στη μεταλλική πλάκα. Φηλί-κλειδί κι εκεί κι εγγύηση επιβίωσης. Να τον φιλάει από το γυάλινο παραθυράκι της περικεφαλαίας και να προσεύχεται στην Παναγιά να τον φυλάει».

Ο Λιθουανός ανθρωπιστής Κάρολος Φλέγελ, συγκλονισμένος από τους «χτυπημένους» σφουγγαράδες της Καλύμνου, οργανώνει διεθνή εκστρατεία ενάντια στο σκάφανδρο. Στο Τρίκερι, ο Βαγγέλης και ο Κωνσταντής ανταγωνίζονται για την καρδιά της Λεμονιάς αλλά και για την επικράτηση του σκαφάνδρου.

Από το Τρίκερι, την Κάλυμνο και τη Σύμη, μέχρι το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, ο Κάρολος Φλέγελ φαίνεται να κινεί τα νήματα πάντα στο πλευρό των αδικημένων. Όπλα του ο λόγος, η πένα, το πνεύμα. Είναι όμως ισχυρά, ώστε να νικήσουν τα τέρατα της πλεονεξίας;

Η Αντιγόνη Σδρόλια είναι εκπαιδευτικός. Ζει κι εργάζεται στον Βόλο. Σπούδασε ελληνική και ιταλική φιλολογία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά.

Άλλα έργα της: Η συμμορία των πέντε (Εκδόσεις Μίνωας, 2016), Ο Φίλιπποςστη Βρετανία (e-book, Εκδόσεις Σαΐτα).

Επίσης συμμετείχε στα εξής συλλογικά έργα: Υπό το φως του Κ.Π.Κ, Hotel Καβάφης: Στίχοι delivery ( e-book, Εκδόσεις Πατάκη, 2016), Μεταβιομηχανικοί τόποι: Το πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα (Εκδόσεις Έναστρον, 2014), 11 λέξεις: Το γράμμα Ξ (Εκδόσεις Καλέντη, 2013), Ανθολογία διηγημάτων για τη μετανάστευση Γεια σου, φίλε!: Ο Φιστικιάν και η σημαία (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, 2011), Ανθολογία διηγήματος, Β΄ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης: Ανορθόγραφα συνθήματα στους τοίχους (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003).

«Της Μηχανής το Φόρεμα» | Συγγραφέας: Αντιγόνη Σδρόλια | Σελίδες: 312 | Διαστάσεις: 14 x 21 cm | Εκδόσεις Πηγή

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7361 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top