Τέταρτο
104 Προβολές

Από την Τήνο μέχρι τα Άγραφα, ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία
Κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Τήνο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, για να εμποδίσουν τη διέλευση μηχανημάτων, τα οποία θα πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Από την Καρδίτσα και τα Άγραφα μέχρι την Τήνο ο αγώνας μας είναι κοινός απέναντι στα καταστροφικά –για τη φύση και την κοινωνία- σχέδια κράτους και επενδυτών».

Αναλυτικά το κείμενο της Συνέλευσης:

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Τήνου – Οι αγώνες για την υπεράσπιση του φυσικού κόσμου είναι δίκαιοι και αναγκαίοι 

Την Τετάρτη 20/5 οι κάτοικοι της Τήνου, που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων, βρέθηκαν αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά με τη βία των κατασταλτικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, για να εμποδίσουν τη διέλευση μηχανημάτων, τα οποία θα πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Μετά το ξύλο, η αστυνομία προσήγαγε 7 κατοίκους στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Οι κάτοικοι της Τήνου εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιούν παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, ώστε να καταφέρουν να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών (ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καταφτάνουν αστυνομικές δυνάμεις στο νησί). Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, επιχειρήθηκε από την εταιρία να ξεκινήσουν εργασίες, έτσι ώστε να αποσοβήσει, όσο περισσότερο γίνεται, τις αντιστάσεις που υπάρχουν. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον συνολικό κρατικό σχεδιασμό που έχουν υπηρετήσει κι όλες οι κυβερνήσεις, έφερνε προς ψήφιση στη βουλή το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, που δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο μέσα από το οποίο εντείνεται η λεηλασία και η καταστροφή του περιβάλλοντος και διευκολύνεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα των επενδυτών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και στον αγώνα τους ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων. Από την Καρδίτσα και τα Άγραφα μέχρι την Τήνο ο αγώνας μας είναι κοινός απέναντι στα καταστροφικά –για τη φύση και την κοινωνία- σχέδια κράτους και επενδυτών.

Απέναντι στη βία των ΜΑΤ και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις -με τις οποίες κι εμείς οι ίδιοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι- κανένας δεν είναι μόνος. Η αλληλεγγύη και ο μαζικός-μαχητικός αγώνας μπορούν να βάλουν φραγμό τόσο στα σχέδια του κράτους και στις αδηφάγες διαθέσεις των επενδυτών όσο και στις μεθοδεύσεις για την ποινικοποίηση του αγώνα για γη και ελευθερία.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Από την Τήνο μέχρι τα Άγραφα, ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Μαζικός – μαχητικός αγώνας απέναντι σε κράτος και επενδυτές


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5712 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top