Τέταρτο

459 Προβολές

«Από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλ». Το ταξίδι της μάθησης συνεχίζεται και χρειάζεται την υποστήριξή μας

melina22«Από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλ», το ντοκιμαντέρ του Ευάγγελου Βλαχάκη για την ελευθεριακή παιδεία και τα δημοκρατικά σχολεία χρειάζεται την υποστήριξη μας για την ολοκλήρωση του.

Αυτή τη φορά, η βοήθεια αφορά τη συμμετοχή στο EUDEC 2017, όπου ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσει να γνωρίσει όλα τα εγχειρήματα και τους ανθρώπους πίσω από αυτά, στο χώρο της δημοκρατικής παιδείας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Ευάγγελος Βλαχάκης θεωρεί πως το EUDEC 2017 θα είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή και ευκαιρία για να εμπλουτιστεί η ταινία με πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό που θα τη βοηθήσει να ολοκληρωθεί.

Το ντοκιμαντέρ «Από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλ» είναι μία ταινία για τη γνώση και την περιπέτεια της μάθησης, εκτός κατεστημένων δομών και αναλυτικών προγραμμάτων. Μια ταινία ντοκιμαντέρ με κύριο θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης, την ελευθεριακή παιδεία και τα δημοκρατικά σχολεία, από τα παιδιά για τα παιδιά!

Ένα οδοιπορικό εξερεύνησης της γνώσης και της μάθησης εκτός της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης. Η μαθητεία ταυτίζεται με την ανακάλυψη των πηγών της γνώσης μέσω του ταξιδιού, με σκοπό να βιώσει την ελευθερία. Μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε μαζί με το παιδί και καταγράφουμε την εμπειρία μας για να την μοιραστούμε.

Για τις ανάγκες παραγωγής της ταινίας αυτής που είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, έχει δημιουργηθεί μια καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης.

melinawonderschool-poster


Εκτός όμως από την οικονομική ενίσχυση, η υποστήριξη αυτή τη φορά για τις ανάγκες του ταξιδιού, θα μπορούσε να αφορά και δωρεά η δανεισμό αναλώσιμων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ:

«Θα ήμουν ευγνώμων για την ελάχιστη οικονομική συνεισφορά, ακόμα και μέσω δωρεάς ή δανεισμού αναλώσιμων, όπως κάρτες μνήμης SD memory cards (4GB χωρητικότητας και άνω) μέχρι τσάντα μεταφοράς εξοπλισμού. Κάθε προσφορά ευπρόσδεκτη. Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των γυρισμάτων αυτής της πρώτης για τη χώρα μας ταινίας με θέμα την δημοκρατική παιδεία και σίγουρα θα χαρώ πολύ να την μοιραστώ μαζί σας, όταν με το καλό απελευθερωθεί. Υποστηρίζοντας την ολοκλήρωση της ταινίας μας, ανοίγει η συζήτηση για την δημοκρατική παιδεία στην ελληνική κοινή γνώμη. Κάθε μικρή συνεισφορά είναι υπερπολύτιμη.

Έχουμε ήδη λάβει τις πρώτες προσφορές από φίλες και φίλους αλλά και από άγνωστους σε εμένα συμπολίτες μας και εν δυνάμει θεατές της ταινίας μας. Μόνο ευγνωμοσύνη έχω να εκφράσω για όλους σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την συμπαράσταση σε αυτό το όχι και τόσο προσωπικό εγχείρημα, αφού τελικά φαίνεται ότι αφορά μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών και γονέων. Για τα παιδιά είναι δεδομένη η υποστήριξη αφού είναι οι πρωταγωνιστές!

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους δεκάδες συμπολίτες μας που μας έχουν δείξει το δρόμο της συμμετοχικής κινηματογραφικής παραγωγής και δημιουργίας, σε ένα εγχείρημα που ακροβατεί διαρκώς μεταξύ εφικτού και δυνατού, εκκινώντας με την παραδοχή πως τίποτα από αυτά που μας κινητοποιούν δεν είναι ανέφικτο. Ίσως και να μοιάζει λίγο παράτολμο να συνδέουμε μια μορφή ακτιβισμού για την παιδεία με ένα κινηματογραφικό έργο, αλλά αυτό παραμένει ως ενδεχόμενο της αποφασής μας να αναλάβουμε την καταγραφή αυτού του ιδιότυπου οδοιπορικού, με ότι αυτή συνεπάγεται. Συνεχίζουμε επειδή δεχόμαστε θετικές αντιδράσεις και με αίσθηση της ευθύνης απέναντί σας».

Ο Ευάγγελος Βλαχάκης είναι κινηματογραφιστής – επιμορφωτής. Από το 1998 διδάσκει κινηματογραφική τεχνική και κινούμενη εικόνα σε κινηματογραφικές και φωτογραφικές σχολές, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε σχολεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ:
apotonfourfourastosummerhill.wordpress.com
solarbuschooling.wixsite.com/documentary
[email protected] 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4647 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top