tetartopress

Αρκούδα ορεινή: Το 1ο παιδικό τραγούδι του Αρκτούρου


Η «Αρκούδα ορεινή», το πρώτο παιδικό τραγούδι του Αρκτούρου, κυκλοφόρησε. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της αγάπης των παιδιών και όλων μας για την καφέ αρκούδα.

Σκοπός του είναι να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά την καφέ αρκούδα και τις δράσεις του Αρκτούρου για το είδος μέσα από τον ψυχαγωγικό τρόπο ενός animated τραγουδιού.

Θα παρουσιάζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρκτούρου, αλλά φυσικά είναι διαθέσιμο και μέσα από το κανάλι του Αρκτούρου στο Youtube  για ελεύθερη ακρόαση.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Αρκτούρου αναπτύσσεται και δημιουργεί ένα ακόμα παιγνιώδη τρόπο για να απευθυνθεί στα παιδιά για την ανάγκη προστασίας της αρκούδας, ενός πολύ σημαντικού είδους για τη βιοποικιλότητα.


Ένα γιουκαλίλι ακούγεται μέσα από το δάσος…
Μία αρκούδα τραγουδάει…

Είμαι αρκούδα ορεινή
Αφήστε με να ζήσω εκεί
Τρέχω δίπλα στα ρυάκια
Σκαρφαλώνω στα δεντράκια.

Και συνεχίζει με λίγο παράπονο…

Σπίτι έχω το βουνό
και σκεπή τον ουρανό.
Τρώω μήλα με μανία
Δε μ’ αρέσει η φασαρία.

Η φωνή της τότε δυναμώνει, ενώνεται με φωνές παιδιών και με θάρρος τραγουδάει…

Κι άμα νιώσω απειλή
Ο Αρκτούρος είναι εκεί!

 

Σύντομη περιγραφή:

 

Τραγούδι ηχογραφημένο για μικρά παιδιά σε μορφή παιδικού animation. Η «Αρκούδα ορεινή» είναι ένα χαρούμενο παιδικό τραγούδι με θέμα την καφέ αρκούδα και μέσα από τα κουπλέ δίνονται πληροφορίες για τους βιοτόπους της, τον χειμέριο ύπνο, την οικολογία και τη διατροφή της. Στο ρεφρέν γίνεται λόγος για τις δράσεις του Αρκτούρου για την καφέ αρκούδα, οι οποίες αποτυπώνονται στο βίντεο animation και αφορούν: στην ανατροφή και επανένταξη ορφανών αρκούδων στη φύση, στην παρέμβαση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου σε περιστατικά με αρκούδα (τροχαία, παγιδεύσεις, κ.ά.), στην έρευνα που υλοποιεί ο Αρκτούρος για το είδος και στις δράσεις ενημέρωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Για να γίνει πραγματικότητα η «Αρκούδα ορεινή» χρειάστηκε η ομαδική και συλλογική προσφορά από ανθρώπους του περιβάλλοντος και της μουσικής, αλλά και οι απαραίτητες παιδικές φωνές. Η αρχική έμπνευση ανήκει στη Γεωργία Σάλιαρη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας Αρκτούρου και δασκάλα κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Ιδρυτή και Διδάσκοντα του Ωδείου Νεάπολης Συκέων, Ανδρέα Καρακότα, ο οποίος προετοίμασε τη Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων και φιλοξένησε όλους τους συντελεστές στον χώρο του Ωδείου, για να γίνει η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση της χορωδίας.

Την επιμέλεια του πρότζεκτ είχε η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Αρκτούρου Χαρούλα Κρομυάδου και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της οργάνωσης, Πάνος Στεφάνου.

Ο Αρκτούρος ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Ωδείου Βασίλη Μπουλούση, για την υποστήριξη που παρείχε, την ερμηνεύτρια Ηρώ Σπυρούλη, τον δάσκαλο κιθάρας και παραγωγό Γιάννη Παπαλέξη και τον δάσκαλο κιθάρας, παραγωγό και ηχολήπτη Άλκη Κυρτσόγλου γι’ αυτό το άριστο αποτέλεσμα.

 

Συντελεστές:

 

Ερμηνεία: Ηρώ Σπυρούλη, Γεωργία Σάλιαρη
Στίχοι: Γεωργία Σάλιαρη, Χαρούλα Κρομυάδου
Μουσική: Γεωργία Σάλιαρη
Ενορχήστρωση: Γεωργία Σάλιαρη, Γιάννης Παπαλέξης
Μίξη, mastering, παραγωγή: Γιάννης Παπαλέξης
Ηχοληψία: Άλκης Κυρτσόγλου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
Animation: Σοφία Περσεγγίδου

Τραγούδησαν τα παιδιά από τα Ωδεία Νεάπολης και Συκεών: Κωνσταντίνα Αλμπάνη, Αναστάσης Δάνιου, Μαγδαληνή Θεοδωρίδου, Βασίλειος Καϊμάκης, Γεώργιος Καϊμάκης, Στεφανία Καλέ, Ηρακλής Καλές, Λουκάς Καλές, Έλλη Κανταζίδου, Δήμητρα Καραδήμου, Δέσποινα Καρακότα, Δήμητρα Ματζιούνη, Μαρίνα Ματζιούνη, Θοδωρής-Νεκτάριος Μαυρίδης, Μιχάλης Μπαλάκος, Ελευθερία Μπαλάκου, Φανή Μπαλάκου, Θεοφάνης Μποζαμπαλίδης, Μαρία-Χρυσή Νταβραντά, Ιωάννης Σαμπάνογλου, Παναγιώτα Σαμπάνογλου, Ελένη Σιβρίδη, Παρασκευή Σισμένογλου, Αναστασία Σκουλικάρη, Χαρίλαος Σπάνδος, Σταυρούλα Τσαγκαράτου, Ευαγγελία Τσακίρογλου, Νικολέτα Φιλιππάκη, Κρυσταλλία Χατζηκάλφα.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Κάλεσμα από την Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία σε πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο, το Σάββατο ...
Kolidababo

Πάτρα: “Jazz & more” στο προαύλιο του νέου δημαρχείου

Η ενότητα “Jazz & more” ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο προαύλιο του νέου δημαρχείου (Μαιζώνος 19) τον κύκλο των ...
Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών

Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών

Με κοινή ανακοίνωσή τους, 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για επικείμενη υποβάθμιση των ποταμών στο πλαίσιο έργων που ...
ΔΕΥΑΠ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΥΑΠ: Εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην Ταξιαρχών

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στην οδό Ταξιαρχών. Λόγω των εργασιών από τις 8 ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13933 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top