Τέταρτο

“Art inspired by drama” στην Πάτρα


Στους δρόμους της Πάτρας φυσάει ένα αεράκι που σκορπίζει τα φύλλα στις γειτονιές του Κάστρου, κάνει τη θάλασσα να αναριγά, παρασέρνει τα καπέλα των κοριτσιών αλλά παράλληλα φέρνει και μια νέα καλλιτεχνική πνοή. Μέσα από τα μάτια, τη φαντασία, τα λόγια και το σχέδιο δύο ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε διάφορα καφέ της πόλης, μία έκθεση διαφορετική.

“Art inspired by drama”, μας παρουσιάζουν δύο νέες κοπέλες, που με αφορμή το μεράκι τους και την ερασιτεχνική ενασχόλησή τους με τη ζωγραφική και το θέατρο, αποφάσισαν να υλοποιήσουν αυτό το εγχείρημα. Διάφορα θεατρικά έργα, (Πλούτος, Ματωμένος Γάμος, Ηρακλής Μαινόμενος, Καζιμίρ και Καρολίνα κ.ά) παίρνουν σάρκα κι οστά μέσω κολάζ με ντεκουπάζ σε συνδυασμό με διαφορετικά είδη θεατρικών κειμένων, καλώντας μας να ανακαλύψουμε ξανά την ομορφιά της τέχνης.

Κάνοντας μία βόλτα, μπορούμε να σταματήσουμε στον χώρο της έκθεσης, να παρατηρήσουμε τα κολλάζ, να διαβάσουμε πληροφορίες για τα έργα και να ξεφυλλίσουμε προγράμματα θεατρικών παραστάσεων, αντάμα με έναν καλό καφέ στα όμορφα στέκια της Πάτρας!

Κολλάζ με ντεκουπάζ και παρεμβάσεις με ξηρό παστέλ: Αγγελική Τσαφογιάννη, εκπαιδευτικός

Κείμενα: Αφροδίτη Αλεβιζοπούλου , θεατρολόγος

Η έκθεση θα βρίσκεται:

10 – 18 Σεπτεμβρίου: Ηχότοπος, Ηφαίστου 8
19 – 26 Σεπτεμβρίου: Λωτός, Γερμανού 2
28 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου: Amelie, Παντανάσσης 47
8 – 16 Οκτωβρίου: Συνδετήρας, Αλ. Υψηλάντου 146

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7862 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top