Τέταρτο
239 Προβολές

Athens Comics Library – Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Ελλάδα

place1-fb
Μια ανάσα… και έπειτα μια βαθιά κατάδυση στο φανταστικό κόσμο των κόμικς. Πολύ μακρυά ή πολύ πιο βαθιά στην πραγματικότητα, ανάλογα με το τι θα επιλέξεις.

Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Ελλάδα έχει τη μόνιμη στέγη της στο Impact Hub Athens,  ένα ιστορικό κτίριο αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ, στο κέντρο της Αθήνας (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή), και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ιδανικό περιβάλλον γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Η Athens Comics Library φιλοξενεί, αυτή τη στιγμή, στα ράφια της, μια συλλογή που αγγίζει τους 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Επιπλέον, υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι, οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

place5

Η προσπάθεια αυτή είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης της Comicdom Press (διοργανώτριας του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens) και του δικτύου κοινωνικής επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens και σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσεων και συμμετοχής, δημιουργικότητας και αποδοτικότητας.

Η Athens Comics Library θα φιλοξενεί στους χώρους της εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια (απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό), με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων, αποτελώντας παράλληλα χώρο συνάντησης για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών comics.

athenscomicslibrary.gr
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή
[email protected]
210-3210146

place3Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα athenscomicslibrary.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top