Τέταρτο

Αυγούστου και Σεπτεμβρίου γωνία


Σε ένα παλιό βαζάκι -απαλλαγμένο από το καθαρό βάρος του γλυκού του κουταλιού με το οποίο συστήθηκε στον κόσμο- αποταμιεύουν οι άνθρωποι τους ήχους των τριζονιών για να ξεχνούν την απολυτότητα του χειμώνα.

Σε μια χρησιμοποιημένη μπλε σακούλα ρίχνουν τον λαμποκοπημένο ουρανό και ξεδιαλέγουν άστρα, πετώντας κάθε ασπράδι.

Σε τενεκέ από λάδι ρίχνουν τις κερασμένες μπίρες που περίσσεψαν και όσες υποσχέσεις ξεχάστηκαν σε λιγδωμένα τραπεζομάντηλα κρυμμένης από τον χάρτη επαρχίας.

Σε ένα δοχείο από τυρί τρυπώνουν φέτες καρπουζιών και τις στιγμές χωρίς κουκούτσια.

Στα ανοίγματα των κοχυλιών, που μεγαλώνουν τη συλλογή της αφής τους, πραγματοποιούν φειδωλά τεστ ερωτικής εκεχειρίας και δοκιμάζουν υποψήφιες ακροδαχτυλιές πάνω σε κουρασμένα από το ψάξιμο κρεβάτια.

Στα κακοποιημένα από την ευχαρίστηση λίτρα της Coca-Cola φυλάνε αδήμονα τους ούριους ανέμους, που αποκτήσανε στα νησιά για να διευκολύνουν την αποστολή των φετινών κτητικών αντωνυμιών, και μαζί με όλα τα νεοαποκτηθέντα —ή τα καινούργια τρόπον τινά «προσωπικά» – τεχνηέντως και όχι από μωρότητα αυτή τη φορά οι σύντροφοι του Οδυσσέα θα αφήσουν ελεύθερα και αυτόν το Σεπτέμβρη.

Στις χούφτες τους, που δεν καθάρισαν ακόμα από την άμμο, νίβουν άτακτα την απόγνωση στο πρόσωπό τους και φτιάχνουν αντιασφυξιογόνες μάσκες για να ξεπαστρέψουν αγχωμένοι τα φειδωλά αγγίγματα, που απαγορεύτηκαν να ανθίσουν αυτό το καλοκαίρι.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Πες κανένα νέο

Πες κανένα νέο

Σελίδα 84

Σελίδα 84

Η ουρανο... μίκης γέφυρα

Η ουρανο… μίκης γέφυρα

Η επιστροφή στα δάση

Η επιστροφή στα δάση

 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 19 Άρθρα

Πιστεύω εις τις λέξεις, «μανούλες» στην παντοκρατορία των αισθήσεων, που ποιητές ουρανού και γης, ορατοί και μη, υποτάχθηκαν. Τα μεσημέρια κάνω φούσκες με σχολιαρόπαιδα. Μεγάλωσα σε χωριό. Πιστεύω στο μάτην. Ήρθα στην πόλη για να δω πως γράφουμε ο ένας τον άλλο και στην καλύτερη, να με αρπάξει από το χέρι, το χέρι κάποιου βιβλιοπώλη που θα τακτοποιεί την φρέσκια βιτρίνα του. | [email protected]

 

Back to Top