Τέταρτο
41 Προβολές

Αυτά ποιος τα θρηνεί;
Ανακοίνωση για τη μαζική εξόντωση των μινκ εξέδωσε η  Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία τονίζοντας για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα της απαγόρευσης της αληθινής γούνας. Όπως έχει διατυπωθεί και από επιστήμονες, τα μινκ κόλλησαν την ασθένεια απ’ τον άνθρωπο που νοσούσε. Η εκτροφή τους όμως για το μετέπειτα σφαγιασμό τους ως αξεσουάρ μιας αιματοβαμμένης μόδας, ήταν πάντοτε το προβληματικό σημείο αυτής της πρακτικής που οδηγεί σε κάθε περίπτωση στο θάνατο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

(Και να μην ξεχνάμε πως 1 παλτό μινκ θέλει 40 ολόκληρες γούνες.)

Λόγω κορωνοϊού: 17.000.000 θανατώθηκαν στη Δανία. 1.000.000 όπου να ‘ναι κι εδώ στα εκτροφεία- βασανιστήρια της Δυτικής Μακεδονίας και η μαζική εξόντωση συνεχίζεται σε Ολλανδία κι όπου αλλού.

Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες συμφώνησαν πως τα ζώα κόλλησαν απ’ τον άνθρωπο που νοσούσε κι όχι το αντίστροφο. Ο τεράστιος αριθμός εκτρεφόμενων και βάναυσα γδαρμένων για τη γούνα τους ζώων, ειδικά μινκ, γίνεται γιατί για 1 παλτό χρησιμοποιούνται 40 ολόκληρες γούνες. Εξ’ ου και πωλούνται πανάκριβα.

Έχουν γίνει εδώ και κάτι δεκαετίες αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο για απαγόρευση αληθινής γούνας σε ρούχα. Μέσα σε αυτές τις οργανώσεις είναι και μεγάλη εκστρατεία κατά της γούνας της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση W.S.P.A. απο το 1992- 1997, με συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών διαμαρτυρίας και άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση, για τον τερματισμό της χρήσης γούνας και προστασία των γουνοφόρων ζώων.

Κάτι ψιλοέγινε, κάτι φάνηκε ν’ αλλάζει κι είπαμε πως υπήρξε συνειδητοποίηση απ’ τον κόσμο της μόδας και των αγοραστών.Σήμερα, ο συγκλονιστικός αριθμός των εκατομμυρίων μινκ που θανατώθηκαν και θα θανατωθούν λόγω πανδημίας, έφεραν στο φως την αλήθεια.

Η γούνα μινκ καλά κρατεί στην παγκόσμια αγορά και δεν το πιστεύαμε σε πόσο βαθμό. Τι κρίμα! Ας θρηνήσουμε μαζί με τους χιλιάδες νεκρούς συνανθρώπους μας από την πανδημία διεθνώς, κι αυτά τα εκατομμύρια καημένα ζωάκια με την υπέροχη γούνα και το τόσο αθώο, σχεδόν αφελές, ανυποψίαστο βλέμμα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6159 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top