Τέταρτο

«Αυτός που έτρωγε όλο το γλυκό του» – Παρουσίαση βιβλίου του Τηλέμαχου Τσαρδάκα στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη


Οι Εκδόσεις Σοκόλη και το Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με τίτλο «Αυτός  που έτρωγε όλο το γλυκό του», την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια συλλογή νέων διηγημάτων και αποτελεί το δέκατο βιβλίο του συγγραφέα του θεατρικού έργου «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια».  Οι δεκατρείς ιστορίες του βιβλίου, λαμβάνουν χώρα σε μία παραλία, ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού και μιλούν για την απώλεια, τον έρωτα, το θάνατο, την ελπίδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00 στο φουαγιέ του θεάτρου Αυλαία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο συγγραφέας Γιώργος Χατζόπουλος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λίλα Μπακλέση και Ελευθερία Τέτουλα.

Άνθρωποι που λένε παραμύθια ή βγάζουν βόλτα τον σκύλο. Γυναίκες που κολυμπάνε με τον Ιησού ή νανουρίζονται απ’ το ροχαλητό του άντρα τους. Άντρες που κάνουν τζόκινγκ ή ονειρεύονται νυχτερινές κολυμβήτριες. Παιδιά που κρύβονται σε παλιές φωτογραφίες ή βλέπουν αράχνες στην κουζίνα. Πρόσφυγες που σιχαίνονται τη μυρωδιά της βενζίνης ή γράφουν ποιήματα. Αυτοί που ακούν τη φωνή τους μες στο σπίτι. Αυτοί που ζωγραφίζουν νεκρά ζώα. Αυτοί που τρώνε όλο το γλυκό τους και μετά εξαφανίζονται. Αυτοί είναι οι ήρωες ετούτων των δεκατριών ιστοριών μαγικού ρεαλισμού. Αναμετρώνται με όνειρα και φόβους  δίπλα στη θάλασσα. Παλεύουν με τους απόηχους του θανάτου. Με τα απόνερα του έρωτα. Περπατάνε μόνοι σε κάποια παραλία, κάποιου νησιού, χειμώνα καλοκαίρι. Μέχρι να γίνουν ένα με το φως και  τον αέρα. Ή μέχρι να τους πάρει η νύχτα.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι. Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πολιτική και Ασφάλεια στα Βαλκάνια από το UCL του Λονδίνου και στο Πολιτιστικό Management από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εκτός από την εν λόγω συλλογή διηγημάτων έχουν εκδοθεί ακόμα εννέα βιβλία του.Έχει γράψει ακόμα πέντε θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει πάνω από είκοσι παραστάσεις στο θέατρο. Διευθύνει το θέατρο act στην Πάτρα.

Πληροφορίες

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00

Φουαγιέ του θεάτρου Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Είσοδος ελεύθερη

Κατά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται σχετικά με τον covid-19.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9993 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top