Τέταρτο

Μπορείς να παίξεις με το μυαλό σου ή μόνο με των άλλων;

brain


Τα παιχνίδια μυαλού έχουν θρονιαστεί στις πρώτες θέσεις των στρατηγικών επιλογών πάνω στο χτίσιμο των ανθρωπίνων σχέσεων. Δεν είναι ευχάριστο όταν μια σχέση γίνεται business plan, αλλά είναι υπαρκτό, συμβαίνει δίπλα μας, μέσα μας, γύρω μας. Η χρήση τους βοηθά να κερδίζεις έδαφος πειράζοντας το νου του απέναντι βάζοντάς τον σε σκέψεις για «γεγονότα» τα οποία πολλές φορές δεν συμβαίνουν καν. Είναι ένα τέχνασμα για να κερδίσεις προσοχή, ενδιαφέρον, παράδοση.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που πρέπει να παίξεις εσύ με το δικό σου εγκέφαλο όταν βρίσκεσαι σε μια ιδιόμορφη κατάσταση; Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πως μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου πως συμβαίνουν άλλα πράγματα, απ’ αυτά που πιστεύεις ότι συμβαίνουν; Όποιος έχει φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο έχει αγγίξει το θείο, κουμαντάρει τα πάντα, το όλον! Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό αυτό που περιγράφω γραπτώς, αλλά είναι ουσιαστικό, ρεαλιστικό και σπάνιο. Ο προγραμματισμός του εαυτού σου σε κάνει υπεράνθρωπο, είναι ένα όπλο ανεκτίμητης αξίας, δεν μπορεί να μετρηθεί σε νούμερα, αλλά σε ποιότητα ζωής.

Η ποιότητα ζωής είναι (ίσως) το μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος. Ηρεμία και ισορροπία είναι οι λέξεις κλειδιά, λέξεις που τις μετουσιώνεις σε πράξεις μόνο με τη βοήθεια του σπανιότερου οργάνου που εφηύρε η φύση, τον εγκέφαλο. Πατώντας όλα του τα κουμπιά μέχρι να βρεις τον ιδανικό συνδυασμό ή να τον κάψεις τελείως, όλα είναι στο πρόγραμμα κι όλα τα πειράματα έχουν άγνωστα αποτελέσματα. Αυτή είναι η χρησιμότητα τους άλλωστε, να μάθουμε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Ο αριθμητής της ευφυΐας

Ο αριθμητής της ευφυΐας

Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Ε-αυτοί και άλλα δαιμόνια

Η Αυλή

Η Αυλή

Νύχτες φαντασμάτων

Νύχτες φαντασμάτων

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Τα τραύματα είναι αθάνατα

 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 67 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | [email protected]

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top