Τέταρτο

35 Προβολές

«Boss» Great Wall


Το «Boss» Great Wall είναι το μεγαλύτερο γνωστό γαλαξιακό τείχος και ανακαλύφθηκε πρόσφατα, από μια ομάδα επιστημόνων αστροφυσικής του Ινστιτούτου Καναρίων Νήσων.


Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα γαλαξιακών σμηνών, ένα υπερ-σμήνος γαλαξιών όπως ονομάζεται από τους επιστήμονες. Είναι η μεγαλύτερη ως τώρα γνωστή γαλαξιακή δομή, με συνολική μάζα περίπου 10.000 φορές μεγαλύτερη από το Γαλαξία μας. Έχει έκταση 1 δισεκατομμύριο έτη φωτός, και περιέχει 830 γαλαξίες που μπορούμε να δούμε, καθώς και πολλούς άλλους που φαίνονται αμυδρά.

Βρίσκεται σε απόσταση 4.5-6.4 δισ. έτη φωτός μακριά από εμάς.

Αν και δε συμφωνούν όλοι ότι η υπερ-δομή αυτή θα πρέπει να θεωρείται ενιαία καθώς τα υπερσμήνη αυτά έχουν κενά ή χαλαρή μεταξύ τους σύνδεση, ωστόσο πέραν των εξειδικευμένων ορισμών για το τι αποτελεί «δομή» και τι όχι,  το «Boss» Great Wall είναι το μεγαλύτερο τέτοιου είδους τείχος που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα.


www.iac.es / en.wikipedia.org


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top