Τέταρτο

Εκδηλώσεις στην Πάτρα

Σεπ
26
Σα
17ο Φεστιβάλ ΑΣΤΟ στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Πατρέων Πλαζ @ Πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων Δήμου Πατρέων
Σεπ 26 όλη την ημέρα


Ο σύλλογος ΑΣΤΟ – επικοινωνούμε γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του και οργανώνει το 17ο Φεστιβάλ του κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής. Τα μέλη του συλλόγου πιστεύουν στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και δεν σταματούν να προσφέρουν στο κοινό της πόλης σε τομείς που αφορούν τον πολιτισμό, την κοινωνία, την παιδεία και το περιβάλλον, ακόμα και σε δυσχερείς συνθήκες. Αποκορύφωμα των δράσεων των 18 ομάδων του συλλόγου είναι το Φεστιβάλ στο τέλος κάθε περιόδου που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Πατρέων Πλαζ του ΕΟΤ από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου. Κάθε μέρα κάτι ξεχωριστό: διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, χορός, μουσική, yoga για όλους και εκθέσεις εικαστικών, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Παράλληλα, θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας από την ομάδα αλληλεγγύης του συλλόγου για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Η είσοδος είναι δωρεάν (με τη χρήση μάσκας), ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πέμπτη 24/9

19:00 : Εγκαίνια εκθέσεων φωτογραφίας, ζωγραφικής, καλλιτεχνικού εργαστηρίου

19:30 : Τραγούδια από την Κάτω Ιταλία

20:30 : Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους (Δημιουργοί από όλον τον κόσμο)

 

Παρασκευή 25/9 στις 20:30

Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους (Έλληνες δημιουργοί)

 

Σάββατο 26/9 στις 20:30

Συναυλίες :

· Γυναικεία χορωδία «Bel Cantes»

· Μπάντα psych garage «Goodbye Bedouin»

· Rock σχήμα «Raging Ode»

 

Κυριακή 27/9

18:00 : Yoga για όλους

20:30 : Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με την μπάντα «Οι παραδοσιΑΣΤΟί»

21:00 : Συναυλία με ρεμπέτικα

«Εκ-Μαγεία», εικαστική εγκατάσταση στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων @ Κεντρικό εκθεσιακός χώρο Παλαιών Σφαγείων
Σεπ 26 όλη την ημέρα


Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, 20:00
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 21-27 Σεπτεμβρίου 2020, 19.00-24.00
Είσοδος Ελεύθερη
Στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Σφαγείων, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

Ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού Sparc που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζουν εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Εκ-μαγεία» στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων (Ακτή Δυμαίων).

Η εικαστική εγκατάσταση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιείται με την συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

Η σύλληψη της Ιδέας και η Επιμέλεια της εικαστικής εγκατάστασης «Εκ-Μαγεία» ανήκει στη Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων ως κεντρικό θέμα της εικαστικής εγκατάστασης. Μια πρώτη πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης, ζωής, ψυχαγωγίας μέθεξης.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Προσωπεία εμψυχωμένα μέσα από τεχνητές πηγές φωτός προσιδιάζουν το αέναο και το εφήμερο στο Καρναβαλικό πνεύμα της Πάτρας.

Ανοίγοντας έτσι ένα πρώτο διάλογο ανάμεσα στο κοινό και στη δημιουργική δυναμική του Καρναβαλιού της πόλης μας. Διάφανα θραύσματα καρναβαλικής μνήμης και έκστασης «ζωντανεύουν» τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Σφαγείων που προορίζεται για την προβολή και ανάδειξη του Καρναβαλιού της Πάτρας, σηματοδοτώντας τη νέα πορεία της λειτουργίας του.

* Ολόκληρο το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού και Φεστιβάλ Θεάτρου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

«Ζωγραφίζοντας και εικονογραφώντας» – Έκθεση ζωγραφικής της Ευτυχίας Στυλιανέα στο Πολύεδρο @ Πολύεδρο
Σεπ 26 όλη την ημέρα


Έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ευτυχίας Στυλιανέα, από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στο Πολύεδρο. Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο ενότητες έργων. Ζωγραφικά με ακρυλικά, παστέλ και λάδι και πρωτότυπα έργα από εικονογραφήσεις βιβλίων.

Η Ευτυχία Στυλιανέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Πάτρα. Η ενασχόλησή της με την τέχνη ξεκίνησε από τότε που η ίδια μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό της, καθώς πρώτος δάσκαλός της ήταν ο πατέρας της Χρήστος. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο εργαστήριο του ζωγράφου Ανδρέα Αγγελόπουλου. Στην Πάτρα δραστηριοποιείται και ως ζωγράφος εσωτερικών χώρων. Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και μια σειρά διδακτικών βιβλίων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που είναι υπό έκδοση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της ψυχολόγου Ιωάννας Τσάκωνα «Το Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας». Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.

«Μεταμόρφωσις – Μέθεξις» Ομαδική έκθεση Πατρινών καλλιτεχνών στον Εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Σφαγείων @ Παλαιά Σφαγεία
Σεπ 26 όλη την ημέρα


Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 21-27 Σεπτεμβρίου 2020, όλες τις μέρες 19:00-24:00, Σάββατο & Κυριακή επιπλέον 10:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση με έργα εμπνευσμένα από το Καρναβάλι με τίτλο «Μεταμόρφωσις-Μέθεξις».

Η έκθεση έχει ως κεντρικό θέμα έμπνευσης και δημιουργίας το Καρναβάλι ως Πράξη Μεταμόρφωσης, Μύησης, Μέθεξης από τις διονυσιακές γιορτές, τα λαϊκά δρώμενα μέχρι τη σύγχρονη καλλιτεχνική του διάσταση και υπόσταση.

Η Σύλληψη της ιδέας προήλθε από την ανάγκη βίωσης μιας πολυεπίπεδης και πολλαπλής αισθητικής εικαστικής εμπειρίας δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού καθώς και στη δημιουργία ενός συμμετοχικού καλλιτεχνικού πρότζεκτ με τη συνύπαρξη  καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα.

Η ομαδική έκθεση «Μεταμόρφωσις-Μέθεξις» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δημιουργίας πολιτιστικών υπηρεσιών στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, προοριζόμενες για ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, που στόχο θα έχουν την ενεργή πρόσβαση, τη συμμετοχή και την απόλαυση του πολιτιστικού προϊόντος καθώς και τη διαφοροποίηση της πολιτισμικής εμπειρίας στην πόλη, με την επιμέλεια και το σχεδιασμό καινοτόμων δημιουργικών και συμμετοχικών δράσεων και εργαστηρίων.

Η  Silvia Grandi κριτικός και επιμελήτρια Σύγχρονης Τέχνης, καθηγήτρια στο τμήμα Τεχνών του Πανεπιστημίου της Μπολώνια, όπου διδάσκει «Φαινομενολογία Σύγχρονης Τέχνης» και «Οπτικές Σπουδές» σε δύο Μαθήματα Μεταπτυχιακού, σημειώνει για την Έκθεση:

«Το σύγχρονο Καρναβάλι δανείζεται πολλά στοιχεία από έθιμα και  τελετές οι οποίες ήταν αφιερωμένες στη λατρεία του Διονύσου αλλά και από τα Ρωμαϊκά Saturnalia. Στην Αρχαία Ελλάδα μέσα από τις γιορτές λατρείας του Διονύσου εκφραζόταν η διαμαρτυρία των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και ο πόθος τους για την απελευθέρωσή από τα ιστορικά δεσμά τους και την επιστροφή τους στην φυσική αθωότητα.

Η Πάτρα η οποία από το 1829 φημίζεται σε όλο τον κόσμο για το σημαντικό της Καρναβάλι, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί την πιο κατάλληλη πόλη  για τη διοργάνωση μιας Έκθεσης  Σύγχρονης Τέχνης. Η εν λόγω έκθεση η οποία “πατάει” πάνω στις αρχαίες τελετές και τα έθιμα που συνδέονται με την αρχαία πρακτική της μεταμόρφωσης και του μετασχηματισμού, έχει σα στόχο να προβάλει την σύγχρονη εικαστική ματιά γύρω από την συγκεκριμένη  θεματική.

Αλλά επιστρέφοντας στο θέμα του μετασχηματισμού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιστορία της τέχνης είναι γεμάτη με εικονιστικές ερμηνείες, οι οποίες έχοντας ως  βασική μνήμη τα γεγονότα που κληρονομήθηκαν από τις ελληνικές πηγές αλλά και από την πρισματική φαντασία του Λατίνου ποιητή Ovid. Γεγονότα που έχουν συχνά μια  τραγική  κατάληξη κατά την οποία  τα δάκρυα και ο θάνατος εξαργυρώνονται από τη μετατροπή των άτυχων πρωταγωνιστών σε λουλούδια, αστέρια, ποτάμια και πέτρες. Η ζωντανή ακόμα γοητεία που προκαλούν τα έργα  του παρελθόντος που συνδέονται με τη Μεταμόρφωση έγκειται ακριβώς στο ότι τα όρια των ανθρώπινων σωμάτων θολώνουν και αλλάζουν συνεχώς, μέσα από την  αφήγηση  των φυσικών  μετασχηματισμών  των ζωντανών όντων ως συνέπειες αγάπης, πάθους, λανθασμένων επιλογών και αποφάσεων.

Αν στην τέχνη των περασμένων αιώνων η Μεταμόρφωση είναι συχνά το όργανο της εξαπάτησης που διαπράττουν οι θεοί εις βάρος των θνητών, σήμερα η μεταμόρφωση, ο μετασχηματισμός, η ικανότητα ανάμειξης ή η ανάληψη άλλων ταυτοτήτων έχει γίνει μια από τις πιο τρέχουσες υποθέσεις, που υιοθετήθηκαν από τον κινηματογράφο, το τηλεοπτικό δράμα, τη φωτογραφία, αλλά και από ένα ευρύ κοινό που είναι πλέον σε θέση να διαχειριστεί το όλο και πιο δημοφιλές λογισμικό χειραγώγησης ψηφιακών εικόνων. Ως εκ τούτου, σήμερα γίνεται δύσκολο να περιγράψουμε  αυτό το φαινόμενο, όπως είναι δύσκολο να πλαισιώσουμε αυτήν την έκθεση με μονοφωνικό τρόπο, και αυτό γιατί είναι μια Έκθεση ετερογενής και προσαρμόζει θέματα που προκύπτουν από πολύ διαφορετικά πεδία, δημιουργώντας μη διαδοχικές αλλά αισθητικές συνδέσεις μεταξύ τους. Διαφορετικά στυλ και τεχνικές που τονίζουν πόσο ποικίλες – αλλά όλες στο ίδιο επίπεδο σπουδαιότητας – είναι οι εκφραστικές δυνατότητες σήμερα».

Στην έκθεση συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: Ευθύμης Αργυράτος, Σοφία Βαγενά,  Χρυσάνθη Βανταράκη, Αντωνία Γρίβα,  Ιφιγένεια Δημητροπούλου, Άρης Ζησιμάτος,  Βασίλης Καραβασίλης,  Άννα Καρατζά, Δημήτρης Κάσδαγλης, Αστέριος Λάμπρου, Κώστας Μηνάς,  Δώρα Μόρφη, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Demian, Διονύσιος Παντελής, Άννα Πίττα, Χριστίνα Σφακιανάκη, Δημήτρης Τριανταφυλόπουλος, Βάσω Φατούρου, Παναγιώτης Φερεντίνος.

Η σύλληψη της Ιδέας και η Υλοποίηση Έκθεσης ανήκει στη  Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

* Ολόκληρο το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού και Φεστιβάλ Θεάτρου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Έκθεση αντικειμένων από τα θεματικά εργαστήρια του έργου SPARC στην Αγορά Αργύρη @ Αγορά Αργύρη
Σεπ 26 όλη την ημέρα


Δευτέρα 21 – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, Ωράριο λειτουργίας: 09:00 -14:00 & 16:00 – 20:00

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που υλοποιείται από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζεται η Έκθεση αντικειμένων από δύο θεματικά εργαστήρια του έργου SPARC που υλοποιήθηκαν εντός του έτους, στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα).

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν τρία θεματικά εργαστήρια από πλευράς Δήμου Πατρέων με τις εξής θεματικές:

– Σχεδιασμός & κατασκευή 3D αντικειμένων-αναμνηστικών με εισηγητές τους Κώστα Κουκούδη και Alessio Verdolino από το Πουτινιάνο της Ιταλίας

– Δημιουργία άρματος, μικροκατασκευών και μασκαράτας με εισηγητή τον Αριστείδη Σταθόπουλο

– Σχεδιασμός, δημιουργία καρναβαλικού – θεατρικού κουστουμιού, μάσκας, καπέλου με εισηγητές τους Όλγα Μοσχόβου και Kenny MacLellan

Τα εργαστήρια, διάρκειας 30 ωρών το καθένα, παρακολούθησαν συνολικά εξήντα εκπαιδευόμενοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν όχι μόνο στην καλλιέργεια των αντίστοιχων τεχνικών δεξιοτήτων, αλλά και στη ανάπτυξη συνεργειών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εργαστηρίων, με τα αντικείμενα που κατασκεύασαν οι εκπαιδευόμενοι κατά της διάρκεια της εκπαίδευσης.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

 

* Ολόκληρο το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού και Φεστιβάλ Θεάτρου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Έκθεση σχεδίων & χαρακτικών της Ζιζής Μακρή στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών @ Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών
Σεπ 26 όλη την ημέρα


Η Δημοτική Πινακοθήκη επαναλειτουργεί από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 με την Έκθεση σχεδίων & χαρακτικών της Ζιζής Μακρή – «Η Ελλάδα της».

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη. Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 π.μ. -3.00 μ.μ. | Τρίτη και Παρασκευή: 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110, Πάτρα (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης).


Η επίσκεψη στους χώρους της έκθεσης γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης, για τη προστασία τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες οδηγίες:

– Κατά την αναμονή στο χώρο μπροστά από την είσοδο, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής στον εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, που ορίζονται στο 1,5μ. για εξωτερικούς χώρους και στα 2μ. για τον εσωτερικό χώρο του μουσείου.

– Η χρήση μάσκας ή προσωπίδας για τους επισκέπτες και το προσωπικό της Πινακοθήκης είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα. Η Πινακοθήκη δεν παρέχει το συγκεκριμένο υλικό. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα χωρίς προστατευτικό κάλυμμα προσώπου.

– Η ροή της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός των εκθεσιακών χώρων εποπτεύεται από το αρμόδιο προσωπικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφαλή λειτουργία του Μουσείου και την αποφυγή συνωστισμού. Οι επισκέπτες και οι ξεναγοί οφείλουν να συμμορφώνονται στις συστάσεις του προσωπικού.

– Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, παρακαλούνται οι μεμονωμένοι επισκέπτες και οι οργανωμένες ομάδες που περιηγούνται τον εκθεσιακό χώρο, να σέβονται το χρόνο αναμονής άλλων επισκεπτών που βρίσκονται στην είσοδο.

– Κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό χεριών για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

– Η Δημοτική Πινακοθήκη εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού.

«Φθινοπωρινές και άλλες ιστορίες» – Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής από το Parts Patras Arts @ Parts Patras arts
Σεπ 26 @ 11:00 – 14:00


Το Parts Patras Arts συνδιοργανώνει με την Ελένη Γκόρα ένα Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής (ΒΕΔΓρ.) με θέμα τις «Φθινοπωρινές και άλλες ιστορίες» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 – 14:00.

Στο εργαστήριο αυτό θα συζητηθεί η ποίηση σε ελεύθερο στίχο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του Zoom. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κατά την εγγραφή τους να δηλώσουν το e-mail τους και να κατεβάσουν την εφαρμογή. Την ημέρα του εργαστηρίου θα λάβουν τον κωδικό σύνδεσης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Πληροφορίες – εγγραφές:

Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00
Parts Patras arts
Σατωβριάνδου 31, Πάτρα
τηλ: 2610 005252
email: [email protected]

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ, 10 ευρώ για φοιτητές – άνεργους

Εκπαιδεύτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος Μ.Α. (Μaster of Arts) στη Δημιουργική Γραφή, Υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Τα κείμενα που θα προκύψουν, θα φιλοξενηθούν στη σελίδα: elenigkora.gr

Πρόγραμμα Odeon Veso Mare Πάτρα / 24 – 30 Σεπτεμβρίου 2020 @ Odeon - Πρώην Ster, Veso Mare
Σεπ 26 @ 18:00 – 23:45


Odeon – Πρώην Ster, Veso Mare | Ακτή Δυμαίων 17, Πάτρα | odeon.gr

SCOOBY DOO!

Σκηνοθεσία: Τόνι Σέρβον
Ακούγονται οι:
Διάρκεια: 93 λεπτά
Είδος ταινίας: : Κινούμενα σχέδια
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo, είναι έτοιμη να βγει στη μεγάλη οθόνη για να μας αφηγηθεί την προέλευση του Scooby-Doo και να εξιστορήσει το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία των Mystery Inc. H ταινία SCOOBY DOO! αποκαλύπτει πως συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο αχώριστοι φίλοι Σκούμπι και Σάγκι και πώς συνεργάστηκαν με τους νεαρούς ντετέκτιβ Φρεντ, Βέλμα και Δάφνη για να φτιάξουν τους διάσημους Mystery Inc. Έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες λυμένα μυστήρια, ο Σκούμπι και η παρέα του έρχονται τώρα αντιμέτωποι με το πιο δύσκολο στην καριέρα τους: την απελευθέρωση του σκύλου φάντασμα Κέρβερους. Καθώς παλεύουν για να σταματήσουν μία παγκόσμια «σκυλοαποκάλυψη», ανακαλύπτουν τη μυστική «κληρονομιά» και τον προορισμό του Σκούμπι, που είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο κανείς τους μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

(GR)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 19:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 19:00


ΟΙ ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ 2: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Σκηνοθεσία: Γουόλτ Ντόρν
Ακούγονται οι: Πάνος Μουζουράκης
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Μουσική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Οι Ευχούληδες: Παγκόσμια Περιοδεία είναι μια μουσική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Αυτή η φανταστική ιστορία, θα ταξιδέψει την Πόπη και τον Μπράντς σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί, και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ. Ο κόσμος των Ευχούληδων με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση.

(GR)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 18:40
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 18:40


ΜΟΥΛΑΝ

Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο
Ηθοποιοί: Γιφέι Λιου, Ντόνι Γιέν, Τζέισον Σκοτ Λι, Ρον Γιουάν, Γκονγκ Λι, Τζετ Λι
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Οικογενειακή Περιπέτεια
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Σε σκηνοθεσία της Niki Caro, έρχεται από την Disney, η ΜΟΥΛΑΝ, η επική ιστορία της θρυλικής Κινέζας πολεμίστριας, όπου μια νεαρή, ατρόμητη γυναίκα ρισκάρει τα πάντα, αποδεικνύοντας την αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα της για να γίνει η πιο διάσημη μαχήτρια που γνώρισε ποτέ η Κίνα.

Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός ένδοξου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της.

Μεταμφιεσμένη ως άντρας, η Hua Jun περνάει από πολλές δοκιμασίες, και θα χρειαστεί να βάλει όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Ένα επικό ταξίδι ξεκινάει και θα την μεταμορφώσει σε μια δυναμική πολεμίστρια, που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

(GR)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 18:20
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 18:20

(ENG)

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 2 / 20:20


TENET

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Ηθοποιοί: Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντιμπλ Καπάντια, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Κλεμενς Ποεσί, Μάικλ Κέιν, Κένεθ Μπράνα
Διάρκεια: 135 λεπτά
Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Το Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν είναι μία επική ταινία δράσης, με φόντο τον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας.

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 3 / 21:20


ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Σκηνοθεσία: Τιμ Χιλ
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ούμα Θέρμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν
Διάρκεια: 94 λεπτά
Είδος ταινίας: Οικογενειακή, κωμωδία
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Ο Πίτερ (Όουκς Φέγκλεϊ) και ο παππούς του, Εντ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα… Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών!

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 5 / 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 6 / 19:20 / 21:40


AFTER 2 ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Σκηνοθεσία: Ροτζερ Καμπλ
Ηθοποιοί: Τζοζεφίν Λάνγκφορντ, Χίρο Φαϊνς Τιφιν
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Αισθηματικό Δράμα
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Βασισμένο στο διεθνές best seller της Anna Todd, που διαβάστηκε πάνω από 1,6 δισεκατομμύριο φορές, το AFTER 2 ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ είναι η συνέχεια του AFTER , του νέου νεανικού φαινόμενου στη κατηγορία των ταινιών TWILIGHT και 50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ. Ο Χάρντιν θα είναι πάντα ..ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά  όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους. Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία. Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή  ένας όμορφος συνάδελφος της , ο Τρέβορ της πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει. Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονες του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει …για την αγάπη; ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 19:40


ΟΙ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ

Σκηνοθεσία: Σάλι Πότερ
Ηθοποιοί: Χαβιέ Μπαρδέμ, Σάλμα Χάγιεκ, Ελ Φάνινγκ, Λόρα Λίνεϊ
Διάρκεια: 85 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Ελ Φάνινγκ και Σάλμα Χάγιεκ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Σάλι Πότερ, που είχε επίσημη συμμετοχή στο 70ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Πρόκειται για την ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική κατάσταση εκείνου μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στην Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί.

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 8 / 21:00


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουώ
Ηθοποιοί: Τζεράρντ Μπάτλερ, Μορένα Μπακαρίν, Ροτζερ Ντέιλ Φορντ, Σκοτ Γκλεν
Διάρκεια: 119 λεπτά
Είδος ταινίας: Δράσης
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Ένας κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από την σωτηρία.

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΤΡΙΤΗ 29 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 4 / 20:40
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 / 22:00

Πάτρα, η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη | 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου @ Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
Σεπ 26 @ 20:30


Πάτρα, η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη. 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση Πάτρα η Πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου NeTT- “Δίκτυο Θεάτρων για την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού” (Network of Theatres for the valorization of Cultural and Natural Heritage to develop a Sustainable Tourism) του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Ιταλία 2014-2020.

Η σύμπραξη της θεατρικής ομάδας Βιομηχανική με την Mosaic που έχουν αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής Πάτρα, η πόλη των εργοστασίων, του ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη, φιλοδοξεί να φωτίσει πτυχές του παρελθόντος της πόλης συνδέοντάς τες με το παρόν της.

Η πορεία της πόλης στο χρόνο, η οικονομική και η επαγγελματική δραστηριότητα των κατοίκων, η ενσωμάτωση των προσφύγων στον ιστό της πόλης, η ακμή και η παρακμή της βιομηχανίας, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η όπερα, το καρναβάλι, το ρεμπέτικο τραγούδι, ο καραγκιόζης και το αποτύπωμα που άφησαν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Αληθινές ιστορίες μπλέκονται με αφηγήσεις λογοτεχνών, ιστορικά στοιχεία και επιστημονικά τεκμήρια των ερευνητών της ομάδας έργου σε μία παράσταση που αξιοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντο και της περφόρμανς.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει video mapping, παράσταση Καραγκιόζη και θραύσματα της ρεμπέτικης παράδοσης των προσφύγων της Πάτρας με επίκεντρο το θέατρο Απόλλων. Με σκηνικό την πρόσοψη του θεάτρου «Απόλλων» αλλά και τον ανοιχτό χώρο της πλατείας Γεωργίου, θα έρθουν σε αντιπαράθεση αλλά και θα συντεθούν η αστική με τη λαϊκή κουλτούρα φτιάχνοντας το ετερόκλητο ψηφιδωτό της πόλης.

Σε συνέχεια της περφόρμανς, στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής, θα παρουσιαστεί το οπτικοακουστικο έργο «Νήματα Μνήμης».

Η Εγκατάσταση εμπεριέχει ένα «ηχητικό τοπίο» συντεθειμένο από ήχους που φέρνουν στην μνήμη αυτούς των μηχανών της κλωστοϋφαντουργίας εν λειτουργία, καθώς και ντοκουμέντα από αφηγήσεις και περιγραφές πρώην εργαζόμενων στο εργοστάσιο.

Το ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό έργο εγκατάσταση στο εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας
Λογοτέχνης – Συγγραφέας: Βασίλης Λαδάς
Δραματολόγος: Έλενα Αλεξανδράκη
Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος: Κέννυ Μακ Λέλλαν
Εγκατάσταση Πειραϊκής-Πατραϊκής: Δανάη Στράτου
Βίντεο Μάπινγκ και Εικόνα: Εύα Βλαχάκη, Θοδωρής Λιβαθινός
Ερευνητές: Διονύσης Καρατζάς, Ισίδωρος Σιδερόπουλος, Μίνα Πετροπούλου
Ιστορικός Σύμβουλος: Γιώργος Θεοδωρίδης
Σύμβουλος Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής: Γρηγόρης Μικρώνης
Καραγκιοζοπαίχτης: Χρήστος Καλπουζάνης
Σύμβουλοι Βιομηχανικών Κτηρίων και Αρχιτεκτονικής: Νίκος Σαραφόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου
Σύμβουλος Ιστορίας Καραγκιόζη και Ρεμπέτικου: Άρης Μηλιώνης
Μουσική: Papercut, Νίκος Μαυρίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευσταθία Δρακονταειδή
Ηθοποιοί: Δημήτρης Γεωργαλάς, Γεωργία Καλογεράτου, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Γιώργος Μάρκου, Νικόλας Τσίχλας

 

Παραστάσεις:

Η περφόρμανς θα παρουσιαστεί στο κοινό της Πάτρας στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Γεωργίου στις 20:30 και θα ακολουθήσει διαδικτυακό φεστιβάλ όπου θα παρουσιαστούν και οι 4 παραγωγές ( Πάτρα, Κέρκυρα, 2 Ιταλία ) του έργου NeTT.

Το υλικό που συγκεντρώνεται από την ομάδα έργου θα ανεβαίνει σταδιακά σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη του πρότζεκτ και να αντλούν υλικό και πληροφορίες για την ιστορία της Πάτρας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ιταλία ένα πρώτο βίντεο από το έργο διάρκειας 32’ εστάλη και παρουσιάστηκε στις πόλεις Ruvo di Puglia και Lecce της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η έγκαιρη προσέλευση στο ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων για την παραλαβή του δελτίου εισόδου (Δωρεάν Είσοδος).

Οι θεατές θα παραλαμβάνουν τα δελτία εισόδου μία ημέρα πριν την παράσταση επιλογής τους.

Συγκεκριμένα:

Για την παράσταση του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου θα παραλαμβάνουν τα δελτία εισόδου από το ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου από τις 10 έως 16:00

Για την παράσταση της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου θα παραλαμβάνουν τα δελτία εισόδου το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου από τις 10 έως 16:00

Για την παράσταση της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου θα παραλαμβάνουν τα δελτία εισόδου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από τις 10 έως 16:00

 

Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα προστασίας.

Σεπ
27
Κυ
17ο Φεστιβάλ ΑΣΤΟ στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Πατρέων Πλαζ @ Πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων Δήμου Πατρέων
Σεπ 27 όλη την ημέρα


Ο σύλλογος ΑΣΤΟ – επικοινωνούμε γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του και οργανώνει το 17ο Φεστιβάλ του κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής. Τα μέλη του συλλόγου πιστεύουν στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και δεν σταματούν να προσφέρουν στο κοινό της πόλης σε τομείς που αφορούν τον πολιτισμό, την κοινωνία, την παιδεία και το περιβάλλον, ακόμα και σε δυσχερείς συνθήκες. Αποκορύφωμα των δράσεων των 18 ομάδων του συλλόγου είναι το Φεστιβάλ στο τέλος κάθε περιόδου που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Πατρέων Πλαζ του ΕΟΤ από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου. Κάθε μέρα κάτι ξεχωριστό: διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, χορός, μουσική, yoga για όλους και εκθέσεις εικαστικών, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Παράλληλα, θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας από την ομάδα αλληλεγγύης του συλλόγου για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Η είσοδος είναι δωρεάν (με τη χρήση μάσκας), ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πέμπτη 24/9

19:00 : Εγκαίνια εκθέσεων φωτογραφίας, ζωγραφικής, καλλιτεχνικού εργαστηρίου

19:30 : Τραγούδια από την Κάτω Ιταλία

20:30 : Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους (Δημιουργοί από όλον τον κόσμο)

 

Παρασκευή 25/9 στις 20:30

Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους (Έλληνες δημιουργοί)

 

Σάββατο 26/9 στις 20:30

Συναυλίες :

· Γυναικεία χορωδία «Bel Cantes»

· Μπάντα psych garage «Goodbye Bedouin»

· Rock σχήμα «Raging Ode»

 

Κυριακή 27/9

18:00 : Yoga για όλους

20:30 : Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με την μπάντα «Οι παραδοσιΑΣΤΟί»

21:00 : Συναυλία με ρεμπέτικα

Back to Top