Τέταρτο

“Cavalcade” – Νέο άλμπουμ από τους black midiΟι black midi ανακοίνωσαν πως το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Cavalcade” θα κυκλοφορήσει στις  28 Μαΐου από την Rough Trade. Παράλληλα, παρουσιάζουν και το video clip για το lead single, “John L.”

Οι black midi – Geordie Greep (κιθάρα, φωνή), Cameron Picton (μπάσο, φωνητικά) και Morgan Simpson (ντραμς) – αντιμετωπίζουν το “Cavalcade” ως μια σειρά χαρακτήρων “larger than life”, όπως αναφέρουν. Από έναν αρχηγό αίρεσης, σε ένα αρχαίο πτώμα που βρέθηκε σε ένα ορυχείο διαμαντιών, μέχρι την θρυλική Marlene Dietrich. «Όταν ακούτε το άλμπουμ, μπορείτε να φανταστείτε ότι όλοι οι χαρακτήρες σχηματίζουν ένα είδος ιππικού. Ο καθένας λέει την ιστορία του και καθώς κάθε κομμάτι τελειώνει, σας προσπερνά, και έρχεται το επόμενο στη σειρά “σχολιάζει ο Picton.

Το “John L” έχει έναν καθηλωτικό ήχο που εμπνέεται από την εποχή του άλμπουμ των King Crimson, “Discipline”, γεμίζει από την ενέργεια που προκαλεί το βιολί του Jerskin Fendrix και αποτελεί μια μαύρη κωμωδία για το τι συμβαίνει στους αρχηγούς αιρέσεων όταν τους ακολουθούν οι οπαδοί τους. Το εξίσου καθηλωτικό βίντεο σκηνοθετήθηκε από τη χορογράφο Nina McNeely, γνωστή για τη δουλειά της στο “Sledgehammer” της Rihanna και το “Climax” του Gaspar Noe.


Η αρχή για το “Cavalcade” έγινε το 2019. Κάποιες βασικές μουσικές ιδέες, που είχαν δημιουργηθεί από την κυκλοφορία του “Schlagenheim”,  άρχισαν να περιλαμβάνονται στα set lists των black midi και τελικά εξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένα κομμάτια. Όμως, γι’ αυτό το άλμπουμ υπήρχε μια διάθεση για περισσότερη σκέψη, ώστε να ηχογραφηθεί κάτι που θα ήταν αρμονικά πιο ενδιαφέρον και γεμάτο προκλήσεις. «Είναι εύκολο να χαθείς στον μύθο του αυτοσχεδιασμού της θεϊκής παρέμβασης. Αυτή την ιδέα, πως εάν ένα τραγούδι δεν «συμβαίνει», εκείνη τη στιγμή, σε ένα χώρο, χωρίς να καθοδηγείται συγκεκριμένα από κάποιον, όταν όλοι αισθανόμαστε την ατμόσφαιρα, τότε δεν είναι σωστό και αυθεντικό», λέει ο Greep. “Αυτό είναι ένα επικίνδυνο πράγμα γιατί τελικά δεν δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό ή απλώς εγκαταλείπεις μια ιδέα αν δεν λειτουργεί στην αρχή γιατί περιμένεις πάντα να φτάσεις στο τέλειο.”

Έχοντας αυτήν τη νέα προσέγγιση, τα μέλη της μπάντας έγραψαν στο σπίτι τους μεμονωμένα και έπειτα βρέθηκαν όλοι μαζί στην πρόβα για να δοκιμάσουν ότι είχαν φτιάξει. Κάπως έτσι γράφτηκε το μισό άλμπουμ. Ο Simpson επιβεβαιώνει ότι αυτό ήταν προς όφελός τους αλλά και μια απολαυστική διαδικασία, εντελώς αντίθετη με αυτή που είχαν ακολουθήσει για το προηγούμενο άλμπουμ τους.

Με το βασικό μέλος του συγκροτήματος, Matt Kwasniewski-Kelvin (κιθαρίστας/ τραγουδιστής) να απέχει από την μπάντα για κάποιο διάστημα ώστε να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία, οι black midi επέλεξαν να  εμπλουτίσουν τον ήχο τους στο “Cavalcade”, αντί να τον αναπαράγουν, με τον σαξοφωνίστα Kaidi Akinnibi και τον Seth Evans στα keyboards.

Pre-order Cavalcade | Pre-order “John L”/“Despair” 12”

Cavalcade Tracklist

John L
–  Marlene Dietrich
– Chondromalcia Patella
– Slow
– Diamond Stuff
– Dethroned
– Hogwash and Balderdash
– Ascending Forth

Κυκλοφορεί από την Rough Trade Records | Powered by The Hubsters | Facebook || Youtube || Twitter  || Instagram

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top