Τέταρτο

Χαλκίδα – 1ο περιβαλλοντικό φεστιβάλ


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας και οι Ποδηλάτες Χαλκίδας διοργανώνουν το 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Χαλκίδας, στην παραλία Σουβάλα, κάτω από το Κόκκινο Σπίτι, από την Δευτέρα 2 Αυγούστου ως και την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, από 6 το απόγευμα μέχρι 11 το βράδυ.

Το περιβάλλον, η ποδηλασία, η ορειβασία και η φύση – μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο με ομιλίες, προβολές, workshops και βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους – αναδεικνύονται κατά την διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, με κεντρικά μηνύματα για την προστασία και τον σεβασμό στο περιβάλλον από τον άνθρωπο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στην καθημερινότητα μας και την ασφαλή μετακίνησή μας στους δρόμους.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει bazaar του Παν ευβοϊκού συλλόγου Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού «Ο Καλός Σαμαρείτης» και λαχειοφόρος αγορά του συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό Χαλκίδα «Αγάπη». Στον χώρο θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19.

Πρόγραμμα φεστιβάλ

Δευτέρα 

19:30 – Διαδρομές στην Ευβοϊκή Φύση

Παρουσίαση των σημαντικότερων βουνών και δασών της Εύβοιας – Οι επιλογές των μονοπατιών και των διαδρομών όλο το χρόνο για τους επισκέπτες, Η συντήρηση και διάνοιξη των μονοπατιών από τον ΕΟΣ Χαλκίδας. Συνδέοντας ξανά τα χωριά με τις πεζοπορικές διαδρομές και τους μουλαρόδρομους όπως παλιά. – Πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας. Μπαλτάς Αναστάσιος.

20:30 – “Οι Ανοιχτές πληγές της Εύβοιας”

Εισαγωγή – Παρουσίαση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του νησιού διαχρονικά – από τον πρόεδρο του ΕΟΣ Χαλκίδας – Μπαλτά Αναστάσιο.

Φραντζής Νικόλαος πρ. γραμματέας του συλλόγου “Ταναΐς” –

Σουφλέρης Δημήτρης  πρόεδρος του συλλόγου Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης- Εξασθενές Χρώμιο

Δρ Κωνσταντίνος Πεχλιβάνογλου Γεωλόγος Ωκεανογράφος MSc, PhD

Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας –

“Ανθρώπινες επεμβάσεις στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της Εύβοιας και οι επιπτώσεις τους” – συζήτηση για το θέμα

22:00 προβολή Toxic Crisis του Όμηρου Ευαγγελινού (2012)

Το ντοκιμαντέρ “Toxic Crisis” είναι μια ματιά στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Ελλάδας που κρύβονται από την υπερβολική έκθεση της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Τρίτη
19:30 – Που το πάτε το παιδί: Παιδί και Φύση

Παρουσίαση με θέμα το παιδί και τη Φύση, τα οφέλη από την επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον. Παρουσίαση των υλικών ρουχισμού και μεταφοράς για παιδιά διαφορετικών ηλικιών, από βρέφη μέχρι νηπιακή ηλικία. Μπαλτάς Αναστάσιος – πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας.

20:30 – Τα όρια της φιλοσοφίας και οι περιβαλλοντικές επιστήμες.

30 λεπτά εισαγωγή – Abdulrazak Abdulla (Α. ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑ) Ph.d. ΦΥΣΙΚΗΣ Ε.Δ.Ι.Π. ΕΚΠΑ.Τα όρια της φιλοσοφίας και οι περιβαλλοντικές επιστήμες.
30 λεπτά – Σουφλέρης Δημήτρης – πρόεδρος Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης – Το φυσικό περιβάλλον στο αστικό τοπίο.
30 λεπτά – Περιβαλλοντολόγος – Φωτορύπανση.

συζήτηση για το θέμα

22:00 προβολή “Κiss the ground” 2020

Το Kiss the Ground είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται ο Woody Harrelson, ρίχνει φως σε μια «νέα, παλιά προσέγγιση» στη γεωργία που ονομάζεται «αναγεννητική γεωργία» που έχει τη δυνατότητα να εξισορροπήσει το κλίμα μας, να αναπληρώσει τις τεράστιες προμήθειες νερού και να τροφοδοτήσει τον κόσμο.

Tετάρτη

19:30 – Περιαστικά μονοπάτια της Χαλκίδας

Οι διαδρομές στη πόλη της Χαλκίδας παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και δίνουν μια διαφορετική αντίληψη για την ιστορία της πόλης. Μπαλτάς Αναστάσιος – πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας

20:00 – Αναρρίχηση – εισαγωγή.

Εισαγωγή στο άθλημα της αναρρίχησης, οι επιλογές στη πόλη της Χαλκίδας και στις κοντινές περιοχές στην Εύβοια. Ρούσαλης Γεώργιος – Αντιπρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας & έφορος αγωνιστικής ομάδας – Ανδρέου Κων/νος – έφορος ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΣ Χαλκίδας.

20:30 – Μύθοι & Αλήθειες – Αιολικές Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις.

Μπαλτάς Αναστάσιος – πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας.
Βασίλης Λύκος – βιολόγος και διδάκτορας περιβαλλοντολογίας  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Νασίμ Αλάτρας – Σκηνοθέτης – δημοσιογράφος και αρθρογράφος

συζήτηση για το θέμα

22:00 προβολή “Ο Ασκός του Αιόλου” Νασίμ Αλατράς

Το ντοκιμαντέρ, που είναι το αποτέλεσμα 2 χρόνων γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας και άλλων δύο χρόνων επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που παρέμενε επιμελέστατα κρυμμένη κάτω από τη σκόνη της αδιαφάνειας και της προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9953 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top