tetartopress

«Χαρακτικές Καταθέσεις ΙΙ – 4 Σχολές Καλών Τεχνών» – Ομαδική έκθεση στο ETCH INK

Παναγιώτα Μαστοράκη, «Μποτάκια», Ζελατίνα-Ξερή Χάραξη


Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών εγκαινιάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στον χώρο τέχνης ETCH INK, την ομαδική έκθεση χαρακτικής: «Χαρακτικές Καταθέσεις ΙΙ – 4 Σχολές Καλών Τεχνών» με έργα καθηγητών και αποφοίτων εικαστικών του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεμιστημίου Ιωαννίνων, που παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης ETCH INK.

Η έκθεση αυτή είναι η δεύτερη από την σειρά εκθέσεων της μεγάλης χαρακτικής διοργάνωσης «Χαρακτικές Καταθέσεις  – 4 Σχολές Καλών Τεχνών», αφιερωμένης στην εικαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Χαρακτικής των  Σχολών Καλών Τεχνών της Επικράτειας, από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών  – Pandolfini & Σιατερλη Α.Μ.Κ.Ε. που παρουσιάζεται κλιμακωτά στην έδρα του, τον χώρο τέχνης ΕΤCΗ ΙΝΚ στην Αθήνα. Με έμφαση στην ανάδειξη της ποικιλομορφίας των τεχνικών χάραξης και εκτύπωσης, τις διαφορετικές θεματολογίες, υλικά και πλαστικές επιλογές, τα έργα των διδασκόντων Χριστόδουλου Γκαλτέμη και Ράνιας Σταθοπούλου και των αποφοίτων του τμήματος, αναδεικνύουν το προφίλ ενός εργαστηρίου που προωθεί και γεφυρώνει τον καλλιτεχνικό πειραματισμό, την δημιουργική έμπνευση και τον πλουραλισμό με την ακαδημαϊκή γνώση.

Η διοργάνωση της σειράς των εκθέσεων «Χαρακτικές Καταθέσεις  – 4 Σχολές Καλών Τεχνών», αποσκοπεί στην παρουσίαση στο ευρύ κοινό, της κατεύθυνσης που ακολουθούν σήμερα τα εργαστήρια Καλών Τεχνών Χαρακτικής στην Ελλάδα, της φυσιογνωμίας τους και των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζει το καθένα από αυτά. Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των εκθέσεων αυτών το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών στοχεύει στην καταγραφή  της πολύπλευρης και ενδιαφέρουσας εικαστικής δραστηριότητας των εργαστηρίων, των διδασκόντων και των φοιτητών τους. Στοχεύει επίσης να προσφέρει την δυνατότητα, στους ειδικούς και στο κοινό, να ιχνηλατήσουν τις παραλληλότητες, τις διαφοροποιήσεις, τις εικαστικές τάσεις και τις δυναμικές νέων καλλιτεχνών στο πεδίο της Χαρακτικής και των Εικαστικών Εκτυπώσεων.

Συμμετέχουν: Ιωάννα – Υπατία Γραμματικοπούλου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Ειρήνη – Άλκηστις Παπαδοφραγκάκη, Αγαθή Παππά, Ευαγγελίνα Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Χριστίνα Τριανταφύλλου, Δήμητρα Τρουπή, Μαρία Τσαγκάρη, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου

Καθηγητές/τριες: Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Ράνια Σταθοπούλου

Θεοδώρα Παπαγγελούτσου


Πληροφορίες

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 (18.30 έως 22.30)

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 11 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2022

Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας: κάθε Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 17.00- 21.00 & Σάββατο 11.00 – 15.00

Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20, Λυκαβηττός, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | [email protected]

Πρόσβαση: με ΜΕΤΡΟ/ στάση ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, και με όλα τα αστικά λεωφορεία που διέρχονται από λεωφ. Αλεξάνδρας, στάση ΙΚΑ.

*Κατά την είσοδο των επισκεπτών στον χώρο της έκθεσης τηρείται η χρήση μάσκας προστασίας καθώς και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αγαθή Παππά – Λυρικοί αναβαθμοί


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13072 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top