Τέταρτο

93 Προβολές

Choose life… 20 χρόνια μετά το Trainspotting

14970878_1423914204302982_299040152_oChoose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?

20 χρόνια μετά το “Trainspotting”, μια Βρετανική ταινία που γοήτευσε μια ολόκληρη γενιά, έρχεται η συνέχεια, με τίτλο “T2: Trainspotting”, το οποίο ετοιμάζεται για πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2017.

Το πρώτο μέρος, πραγματευόταν την υποκουλτούρα των ναρκωτικών και τις συνέπειες του εθισμού σε αυτά, μέσα από ένα καταπληκτικό σενάριο χαρακτήρων, μια προσωπική σκηνοθετική ματιά, ένα καταπληκτικό μοντάζ και απόλυτα ταιριαστή ηχητική επένδυση. Με τον Danny Boyle πάλι στη σκηνοθετική καρέκλα, και με cast που περιλαμβάνει πάλι τους Ewan McGregor, Robert Carlyle, Ewen Bremner και Jonny Lee Miller, δεν ξέρουμε τι κινηματογραφικό αποτέλεσμα να περιμένουμε και αν θα συνεχίσει το βασικό θέμα του εθισμού, αλλά σίγουρα η σκοτεινή αίθουσα θα γεμίσει μεν με συναισθήματα φιλίας και χαράς, αλλά κυρίως απώλειας, προδοσίας, φόβου, αυτοκαταστροφής και τύψεων.

Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, στην Ευρώπη του αδιεξόδου και το κόσμο της αβεβαιότητας, ο κινηματογράφος δεν είναι απαραίτητα ένα διέξοδο, αλλά ένας καθρέφτης της καθημερινής πραγματικότητας, και ταινίες σαν αυτή, το επιβεβαιώνουν.

Θα είμαστε εκεί, και μετά θα το συζητήσουμε πάλι.

“There was no such thing as society and if even there was I most certainly had nothing to do with it”. Mark Renton (Ewan McGregor)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 23 Άρθρα

Ο Ανδρέας Ανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα, αλλά από το 2011 ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να εργάζεται για τη δισκογραφική εταιρία No Remorse Records, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί για το Αγγλικό Hard Rock / Heavy Metal περιοδικό Iron Fist, και επίσης διατηρεί το μουσικό blog, Crystal Logic. Πριν μετακομίσει στη πρωτεύουσα, αρθρογραφούσε για χρόνια στο Τύπο της Πάτρας (Day By Day / εφημερίδα Ημέρα) παρουσιάζοντας ταινίες και κείμενα για τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε να γράφει κάποια κινηματογραφικά θέματα για το Τέταρτο από το ξεκίνημά του, αλλά η αλλαγή πόλης και το βαρύ πρόγραμμα της δουλειάς του στη μουσική βιομηχανία, τον ανάγκασαν να τα αφήσει προσωρινά στην άκρη... Μέχρι το τέλος του 2015, όπου επέστρεψε στο Τέταρτο, αφού η λατρεία του για τον κινηματογράφο αναζητούσε ξανά τρόπους για να εκδηλωθεί. Σκοπός του είναι, μέσα από ιδιόμορφα κείμενα, να παρουσιάσει γνωστές και άγνωστες ιστορίες, πτυχές και ιδιαιτερότητες της Έβδομης Τέχνης. [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top