tetartopress

Χοροθέατρο “Behind the Face of a Rock” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Μία νέα παράσταση χορού που επικεντρώνεται στη βιωματική κατανόηση και γνώση της Βρετανικής Νοηματικής Γλώσσας, της κουλτούρας d/Deaf, της Ιαπωνικής κουλτούρας και του Butoh, παρουσιάζεται από την Εταιρεία χορού Surface Area Dance.

Συνδυάζοντας τη γλώσσα, την αίσθηση, τον στοχασμό και τη φυσική έκφραση μέσω της κίνησης και της φορετής τεχνολογίας, το Πίσω από το Behind the Face of a Rock, Throwing Stones προσαρμόζεται σε κάθε κοινωνικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον στο οποίο παρουσιάζεται.  Το έργο διερευνά την έννοια της χρήσης ολόκληρου του σώματος ως ακουστικό όργανο, ικανό να αισθάνεται, να αγγίζει και να βλέπει τα χρώματα και τις υφές του ήχου, του ήχου στον χώρο, και της σιωπής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, οι χορευτές παίζουν φορώντας SubPacs, μία μορφή φορετής τεχνολογίας που μεταφράζει τον ήχο σε δονήσεις.  Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η προσβασιμότητα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που μοιράζεται εξίσου, ενώ προσκαλεί τον κάθε συμμετέχοντα να επανεξετάσει τις απόψεις του και τη σχέση του με τον ήχο.  Όλοι οι χορευτές, d/Deaf και μη, φορούν SubPac  για να καλλιεργήσουν μια ενοποιημένη σχέση με τον ήχο, την κίνηση και την εκτελούμενη χορογραφία.  Μερικά SubPac θα είναι επίσης διαθέσιμα για να τα δοκιμάσει το κοινό, είτε είναι d/Deaf ή όχι.

Αυτή η μοναδική και στοχαστική παράσταση αναπτύχθηκε μέσα από χορογραφική έρευνα με επίκεντρο τη βιωματική κατανόηση της Βρετανικής νοηματικής γλώσσας παράλληλα με την ενσυνειδητότητα και τη συνδεσιμότητα που υπάρχουν στην Ιαπωνική λέξη Ma (間).  Κεντρική στην έρευνα της ενσωματωμένης κίνησης των χορευτών, η συγκεκριμένη Ιαπωνική φιλοσοφία μπορεί να μεταφραστεί ως ένα κενό, μία παύση ή ένα διάλειμμα.  Σε όλη τη χορογραφία η ομάδα ερμηνεύει σωματικά τις δυνατότητες του Ma μέσω χειρονομιών, στάσεων και σωματικής επαφής, αναζητώντας το (間) και ερμηνεύοντας πάντα έχοντας αυτή τη φιλοσοφία κατά νου.

Ως πρεσβευτές της κοινότητας d/Deaf, η εταιρεία χορού Surface Area Dance δεσμεύεται στην προαγωγή της ισότητας, χτίζοντας την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της κουλτούρας, της τέχνης και της γλώσσας των d/Deaf, μέσω της δουλειάς τους.  Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Το Behind the Face of a Rock, Throwing Stones σε σκηνοθεσία της Nicole Vivien Watsen, περιλαμβάνει τους καλλιτέχνες  Annie Dearnley, Christopher Fonseca και Ashling McCann, τα σκηνικά είναι του Graham Patterson και ο ήχος του Tom White

Η Εταιρεία Χορού Surface Area Dance είναι μία εταιρεία κοινοτικού ενδιαφέροντος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ασχολείται με ζωντανές και ψηφιακές παραστάσεις, διεπιστημονικές συνεργασίες και διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές.  Εργάζονται για την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της καινοτομίας σε ό,τι και αν κάνουν:  συνεργάζονται με καλλιτέχνες, συμμετέχοντες και ακαδημαϊκούς για την ανάπτυξη μιας πρωτότυπης, προσβάσιμης γλώσσας χορού.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο δεσμεύσεων που ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με υποστηρικτές, φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς και ινστιτούτα όπως το Barbican’s Open lab στο Λονδίνο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα και το Ise Folk Dance Society στην Ιαπωνία.

Η SADT επιθυμεί όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με την εταιρεία να νιώθουν σεβασμό και να μεταχειρίζονται με αξιοπρέπεια.  Επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η αίσθηση του ανήκειν και να ενθαρρύνουν ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετοι να είναι οι εαυτοί τους στον χώρο εργασίας τους.  Αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων ως Ηγέτης Αναπηρίας και υποστηρικτές για την Εμπιστοσύνη στην Αναπηρία στις τοπικές και επιχειρηματικές κοινότητες.


Πληροφορίες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 21:30

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) και 7 ευρώ (μειωμένο)

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος,  Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας)Ταύρος | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | τηλ.: 2103418550 | [email protected] | www.mcf.grfacebook | twitter | instagram | youtube

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...
"Έρωτας Big Bang" στις Γραμμές Τέχνης

“Έρωτας Big Bang” στις Γραμμές Τέχνης στην Πάτρα

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 21:00, η Μαρίνα Βολουδάκη, συνοδεία Σπύρου Λευκοφρύδη, επιστρέφει στο Θέατρο Γραμμές Τέχνης ...
Κοινοί Θνητοί

Κοινοί Θνητοί live 2024 στην Τεχνόπολη

Οι Κοινοί Θνητοί επιστρέφουν στην Τεχνόπολη, έχοντας αυτή τη φορά ως μοναδικό τους όπλο την αλήθεια και την πένα τους ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13868 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top