tetartopress

Christiana Figueres & Tom Rivett – Carnac «Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση»


Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφισβήτητα το πιο επείγον και σημαντικό ζήτημα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Το πώς θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε τα επόμενα τριάντα χρόνια, θα καθορίσει το είδος του κόσμου που θα ζούμε στο μέλλον.

Η Christiana Figueres και ο Tom Rivett – Carnac -επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015- παραδίδουν ένα από τα πλέον σημαντικά και επίκαιρα βιβλία που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το κλιματικό πρόβλημα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στη λύση του.

Στο βιβλίο Το μέλλον που επιλέγουμε η Christiana Figueres και ο Tom Rivett – Carnac απευθύνουν μια προειδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και μια αισιόδοξη προοπτική, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι συγγραφείς παρουσιάζουν δύο πιθανά σενάρια για τον πλανήτη μας. Στο ένα περιγράφουν πώς θα είναι η ζωή στη Γη το 2050 αν δεν πετύχουμε τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Στο άλλο εξηγούν πώς θα είναι να ζούμε σε έναν αναγεννητικό κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Υποστηρίζουν ότι η κλιματική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας και μας λέει τι μπορούν, και πρέπει, να κάνουν οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, αλλά και ο καθένας από εμάς, για να αποτραπεί η καταστροφή.

Η Christiana Figueres ήταν εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCCC) στο διάστημα 2010-2016 και το πρόσωπο της σημαντικότερης συμφωνίας για το κλίμα στα ιστορικά χρονικά, της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή του 2015.

Ο Tom Rivett-Carnac ήταν ο υπεύθυνος στρατηγικής της Christiana για πολιτικά ζητήματα στον ΟΗΕ. Οι δύο τους είναι συνιδρυτές του Global Optimism, ενός οργανισμού που έχει ως κύριο στόχο να επιφέρει περιβαλλοντική και κοινωνική αλλαγή.

Συνεργάζονται στενά με βασικούς διοργανωτές εκστρατειών για το κλίμα, μεταξύ των οποίων η Greta Thunberg, ο Al Gore, ο Leonardo DiCaprio, η Αυτού Αγιότητα ο Δαλάι Λάμα, η Jane Goodall και ο David Attenborough.

«Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση» (The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis) | Συγγραφείς: Christiana Figueres & Tom Rivett – Carnac | Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος | Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά | Σελίδες: 272 | Σχήμα: 14,3 x 21 εκ. | Ημερομηνία Έκδοσης:  Σεπτέμβριος 2021 | Διαθέσιμο και σε ebook | Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίουΕκδόσεις Ίκαρος


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Έκθεση με μικρο γλυπτά του εικαστικού Δημήτρη Κοροβέση εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο (Κανακάρη ...
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top