tetartopress

Christiana Figueres & Tom Rivett – Carnac «Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση»


Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφισβήτητα το πιο επείγον και σημαντικό ζήτημα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Το πώς θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε τα επόμενα τριάντα χρόνια, θα καθορίσει το είδος του κόσμου που θα ζούμε στο μέλλον.

Η Christiana Figueres και ο Tom Rivett – Carnac -επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015- παραδίδουν ένα από τα πλέον σημαντικά και επίκαιρα βιβλία που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το κλιματικό πρόβλημα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στη λύση του.

Στο βιβλίο Το μέλλον που επιλέγουμε η Christiana Figueres και ο Tom Rivett – Carnac απευθύνουν μια προειδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και μια αισιόδοξη προοπτική, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι συγγραφείς παρουσιάζουν δύο πιθανά σενάρια για τον πλανήτη μας. Στο ένα περιγράφουν πώς θα είναι η ζωή στη Γη το 2050 αν δεν πετύχουμε τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Στο άλλο εξηγούν πώς θα είναι να ζούμε σε έναν αναγεννητικό κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Υποστηρίζουν ότι η κλιματική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας και μας λέει τι μπορούν, και πρέπει, να κάνουν οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, αλλά και ο καθένας από εμάς, για να αποτραπεί η καταστροφή.

Η Christiana Figueres ήταν εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCCC) στο διάστημα 2010-2016 και το πρόσωπο της σημαντικότερης συμφωνίας για το κλίμα στα ιστορικά χρονικά, της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή του 2015.

Ο Tom Rivett-Carnac ήταν ο υπεύθυνος στρατηγικής της Christiana για πολιτικά ζητήματα στον ΟΗΕ. Οι δύο τους είναι συνιδρυτές του Global Optimism, ενός οργανισμού που έχει ως κύριο στόχο να επιφέρει περιβαλλοντική και κοινωνική αλλαγή.

Συνεργάζονται στενά με βασικούς διοργανωτές εκστρατειών για το κλίμα, μεταξύ των οποίων η Greta Thunberg, ο Al Gore, ο Leonardo DiCaprio, η Αυτού Αγιότητα ο Δαλάι Λάμα, η Jane Goodall και ο David Attenborough.

«Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση» (The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis) | Συγγραφείς: Christiana Figueres & Tom Rivett – Carnac | Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος | Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά | Σελίδες: 272 | Σχήμα: 14,3 x 21 εκ. | Ημερομηνία Έκδοσης:  Σεπτέμβριος 2021 | Διαθέσιμο και σε ebook | Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίουΕκδόσεις Ίκαρος

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Τυχερό αστέρι» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα: Η ανθρωπιά του Ιάπωνα σκηνοθέτη που λύνει τα μάγια μας

«Τυχερό αστέρι» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα: Η ανθρωπιά του Ιάπωνα σκηνοθέτη που λύνει τα μάγια μας

"Τυχερό αστέρι" (Beurokeo / Broker). Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Εντα. Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Ντονγκ-Γουόν Γκάνγκ, Μπάε Ντούνα, Τζι-Γιουν Λι. Νότια Κορέα, 2022 ...
«Μπλε καστόρινα παπούτσια»

«Μπλε καστόρινα παπούτσια» της ομάδας 4Frontal στο θέατρο Μπέλλος

Η νέα παράσταση της Ομάδας 4Frontal, «Μπλε καστόρινα παπούτσια», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου, συνεχίζεται και μετά το Πάσχα ...
Blackberry Trout Face (Μούρη Γεμάτη Μούρα)

«Μούρη Γεμάτη Μούρα» του Lawrence Wilson στο Θέατρο Σταθμός

Την παράσταση «Blackberry Trout Face (Μούρη Γεμάτη Μούρα)» του Lawrence Wilson, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Δελιάδη φιλοξενεί από 27 Μαρτίου το ...
Πρόσκληση σε ακρόαση ηθοποιών από την ομάδα The Young Quill

Πρόσκληση σε ακρόαση ηθοποιών από την ομάδα The Young Quill

Στο πλαίσιο παιδικής θεατρικής παράστασης, η οποία θα πραγματοποιήσει περιοδεία το καλοκαίρι του 2023, η θεατρική ομάδα The Young Quill, που από φέτος τον Οκτώβρη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12926 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top