Τέταρτο

Χρήστος Λεοντής «Καντάτα Ελευθερίας» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21.30 στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», Ακτή Δυμαίων 50, Πάτρα

Η Καντάτα Ελευθερίας είναι ένα μουσικό έργο γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη. Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε με δυσκολία σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Η συναυλία με τίτλο « Καντάτα Ελευθερίας», συνδιοργανώνεται με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στον αίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος». Τα τραγούδια ερμηνεύουν Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Φόρτη. Την αφήγηση κάνουν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή.

Εκτός από την Καντάτα Ελευθερίας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική του δραστηριότητα.

Παίζουν οι μουσικοί Μουσικοί: Μάνος Αβαράκης – Φυσαρμόνικα, Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Λαούτο- Ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Ζαρμπούτης – Μπουζούκι, Τεό Λαζάρου – Μπάσσο, Νεοκλής Νεοφυτίδης – Πιάνο, Αντώνης Παπαγγελής – Κλασική κιθάρα, Βασίλης Ραψανιώτης – Βιολί.

Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς

Διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά – πλην Κυριακής – από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα  στην ιστοσελίδα ticketservices.gr/ και το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top