Τέταρτο

178 Προβολές

Χρήστος Ωραιόπουλος «Λάβετε Φάγετε»Σήμερα το ‘χα πάρει απόφαση. Θα το έσκαγα από το τρελάδικο που µε είχε κλείσει η Πολιτεία. Αν και όχι γνήσιος τρελός, αλλά από ανάγκη ηµίτρελος, επειδή δεν είχα άλλους συγγενείς να µε φροντίζουν ή µάλλον να προστατεύουν το σύνολο από µένα. Βαρέθηκα να περιφέρομαι άσκοπα µέσα σε εκείνο το νεοκλασικό κτήριο που µόνο το ισόγειό του ήταν ανακαινισμένο. Οι υπόλοιποι τρεις όροφοι δεν είχαν ανάγκη καλού φαίνεσθαι, άλλωστε ήταν απροσπέλαστοι στο κοινό και αποκλειστικοί για εµάς και τις νταντάδες µας. […]

Καβάλησα ξανά εκείνα τα καράβια Playmobil, µε τα οποία µικρός χανόμουν για ώρες, για να αποδώσω µε λέξεις τα πράγματα και τις σκέψεις που µε συγκλόνιζαν από τα παιδικά χρόνια, µέχρι τα εφηβικά µάτια, από την κούνια µέχρι τα θρανία και εν τέλει ως την ενήλικη ζωή. Έπιασα την πραγματικότητα και τη γύρισα ανάποδα. Άλλες φορές την τράβηξα από τα µαλλιά και άλλες τη σιδέρωσα µε ψυχαναγκαστική ακρίβεια µε τσάκα. Την κλώτσησα και τη χάιδεψα. Την πέταξα στη µικρή, αλλά εκρηκτική φόρμα του διηγήματος, προκαλώντας της επώδυνες, αλλά ελεγχόμενες αιμορραγίες, εσωτερικές και εξωτερικές.

Ο Χρήστος Ωραιόπουλος γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει σήμερα. Σπουδάζει νομική στο ΑΠΘ. Κάποτε θα µείνει στην Αθήνα.

«Λάβετε Φάγετε» | Συγγραφέας: Χρήστος Ωραιόπουλος | Ημερομηνία έκδοσης: 2020| Σελίδες: 102 | Διαστάσεις: 14×21 | Εκδόσεις Πηγή


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top