Τέταρτο

192 Προβολές

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με Τσέχικα Παραμύθια & ΚάστραΤο Εθνικό Μουσείο Πράγας και το Τσέχικο Κέντρο, αυτά τα Χριστούγεννα μεταμορφώνουν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε ένα παραμυθένιο χώρο. Πριγκίπισσες, Πρίγκιπες, Βασιλιάδες, Κακές μητριές, υπέροχα τοπία, χιόνια και άλογα, Άγγελοι και διαολάκια, Έρωτας και Αγάπη, όλα αυτά έρχονται να ζωντανέψουν μέσα από τρία Τσέχικα παραμύθια που θα προβληθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Οι πλέον γνωστές και δημοφιλείς τσεχικές ταινίες «Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι», «Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα» και «Ο Άγγελος του Κυρίου», θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στις μαγικές πολιτείες των παραμυθιών. Ταινίες που για την Τσεχία αποτελούν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο έθιμο. Οι συγκεκριμένες θεωρούνται μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων για τους Τσέχους, όπως η γαλοπούλα στο τραπέζι μας ή ο Άγιος Βασίλης.

Οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Οι πολιτείες αυτές μα και οι πρωταγωνιστές, όπως σε κάθε σωστό παραμύθι, χρειάζονται τα Κάστρα τους. Γι’ αυτό και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φέτος φιλοξενεί την έκθεση με τα ωραιότερα Κάστρα της Τσεχίας, εκεί που όλοι έχουμε ονειρευτεί πως εκτυλίσσονται οι μύθοι των παιδικών μας χρόνων αλλά και ίσως κάποια δικά μας παιδικά όνειρα.


Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι / princezna se zlatou hvězdou na čele písničky

Σκηνοθεσία: Martin Fryč
Σενάριο: K. M. Walló, Martin Frič

Ο γέρος βασιλιάς έχει μια όμορφη κόρη, την Lada, την πριγκίπισσα με το χρυσό αστέρι στο μέτωπό της. Ένας πλούσιος και κακός βασιλιάς έρχεται να διεκδικήσει την Lada αλλά εκείνη δεν θέλει να τον παντρευτεί. Ύστερα από προτροπή της υπηρέτριάς της, η πριγκίπισσα ντύνεται με ένα παλτό φτιαγμένο από γουνάκια ποντικιού και φεύγει να ανακαλύψει τον κόσμο. Αφού διασχίσει βουνά και πεδιάδες, φτάνει στη γη του πρίγκιπα Radovan. Έχοντας την όψη ενός φτωχού κοριτσιού, τυλιγμένη με το γκρι γουνάκι της, βρίσκει δουλειά στην κουζίνα του πριγκιπικού κάστρου. Στο κάστρο ετοιμάζεται μια γιορτή κατά την οποία ο πρίγκιπας θα επιλέξει την μέλλουσα σύζυγό του. Η Lada είναι περίεργη να δει τον πρίγκιπα. Φορά το μοναδικό καλό φόρεμα που πήρε μαζί της και… Ο Radovan ερωτεύεται την άγνωστη πριγκίπισσα με την πρώτη ματιά. Η Lada όμως τον απορρίπτει καθώς δεν θέλει να θέσει τον ίδιο ή τη χώρα του σε κίνδυνο και το βάζει στα πόδια. Πού θα την ξαναβρεί και πως τελειώνει το παραμύθι; Καλά φυσικά!


Τρία φουντούκια για την Σταχτοπούτα / Třio říšky pro Popelku

Σκηνοθεσία: Václav Vorlíček
Σενάριο: František Pavlíček

Στον ομώνυμο ρόλο, στην ταινία πρωταγωνιστεί η διάσημη Τσέχα ηθοποιός η Libuše Šafránková. Η Σταχτοπούτα είναι μια νεαρή γυναίκα που η μητριά της και η θετή αδελφή της, την εκμεταλλεύονται. Η υπόθεση ωστόσο παίρνει άλλη τροπή όταν εμφανίζεται ένας γοητευτικός πρίγκιπας. Η Σταχτοπούτα δεν πέφτει απλώς στην αγκαλιά του. Σε αυτή την εκδοχή ο πρίγκιπας πρέπει να πείσει τη νεαρή ότι είναι ένας επιδέξιος σκοπευτής που είναι πρόθυμος να φοράει κυνηγητικά ρούχα. Η Σταχτοπούτα έχει επίσης τρεις ευχές προερχόμενες από τρεις μαγικούς καρπούς. Την υπέροχη μουσική και τη χειμωνιάτικη διάθεση της ταινίας θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι.


Ο Άγγελος Κυρίου / Anděl Páně

Σκηνοθεσία: Jiří Strach
Σενάριο: Lucie Konášová

Μια ιστορία για την αγάπη, τη συγχώρεση και την ικανότητα του να βοηθάς τους άλλους με αυταπάρνηση. Ο  Petronel είναι ένας πολύ γλυκός αλλά χαοτικός άγγελος που ό,τι και αν αγγίζει, χαλάει ή καταστρέφεται, ακόμα και όταν μιλάμε για το γραφείο που του έχουν εμπιστευτεί τιμητικά ως Φύλακα στην Ουράνια Πύλη. Για τιμωρία ο Θεός τον στέλνει στη Γη, ώστε να μάθει πόσο δύσκολο είναι να ζεις μια ζωή χωρίς αμαρτίες. Μα τι συμφορά όταν προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους ότι μεταφέρει το μήνυμα του Θεού ενώ είναι συνάμα τόσο αφηρημένος; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν αφελή άγγελο που πιστεύει ότι ο Διάβολος Urias είναι φίλος του; Για καλή του τύχη έχει υποστήριξη από τον Ουρανό – όλους τους αγίους και τα θαύματά τους. Εν τέλει, σοβαρεύει και δέχεται με προθυμία ακόμα και στην Κόλαση να πάει, προκειμένου να βοηθήσει να στεριώσει ένας έρωτας.


Πρόγραμμα

Τετάρτη 25/12
11:00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι
17:00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα

Πέμπτη 26/12
11:00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
17:00: Ο Άγγελος του Κυρίου

Παρασκευή 27/12
17:00:  Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι

Σάββατο 28/12
11:00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι
17:00: Ο Άγγελος του Κυρίου

Τετάρτη 1/1
11:00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
17:00: Η Πριγκίπισσα με το Χρυσό Αστέρι

Πέμπτη 2/1
17:00:  Ο Άγγελος του Κυρίου

Παρασκευή 3/1
17:00: Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα

Σάββατο 4/1
11:00:  Τρία Φουντούκια για τη Σταχτοπούτα
17:00:  Ο Άγγελος του Κυρίου Αίθουσα: Κινηματογράφου


Πληροφορίες

Προβολές

Από Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου έως Σάββατο 1 Ιανουαρίου
Τιμή Εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 3 ευρώ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (στον Κινηματογράφο)

Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης | Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00) | Στα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων) | Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας: στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος 2103418579 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11.00-14.00) & στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00 | www.mcf.gr | ticketservices.gr | tickets.public.gr

Έκθεση

Από Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 12 Ιανουαρίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (στο foyer του Ισογείου)
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 18:00-22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος | Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Facebook | Twitter | Instagram | Youtube

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart | Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5153 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top