tetartopress

χρωμόσωμα χι

reverse-light-2408508_1280


θα γεννηθώ μια πέμπτη ξημέρωμα. θα κουβαλάω ένα ζεύγος χρωμοσωμάτων χι. θα βγω στον κόσμο και θα κλαίω, νομίζοντας πως ισότιμα θα λογίζεται το κλάμα μου. ο πατέρας μου δεν θα ανάψει πούρο περήφανος για τον συνεχιστή του, θα πάει σε μια γωνιά να αναλογιστεί την ατυχία του. τώρα, και κόρη εκτός από γυναίκα στον σβέρκο του. δίπλα μου στην θερμοκοιτίδα θα κουλουριάζεται ένα βρέφος που θα το σκοτώσουν στο ξύλο σε τριάντα χρόνια επειδή θα ‘ναι ομοφυλόφιλο. παραδίπλα μου, ένα άλλο μωρό που θα πνιγεί στο αιγαίο σε μερικά χρόνια γιατί ο τόπος του θα ‘χει πόλεμο.


Advertisement

θα πάω στο γυμνάσιο και θα προσπαθήσω με φαρδιές μπλούζες να κρύψω το στήθος μου που θα ξεπροβάλλει πλούσιο, γιατί δεν θα αντέχω τα πειράγματα στο δρόμο. θα βαφτώ έντονα στα δεκάξι και θα με πούνε πόρνη. στα είκοσί μου θα φορέσω κοντή φούστα και θα δεχτώ επίθεση από το αφεντικό μου. θα τολμήσω να πάω στο δικαστήριο και κει θα ακούσω ότι έφταιγα εγώ. δικαστές, κοινωνία και συνήγοροι θα μου πούνε ότι προκάλεσα. κάποτε ίσως ο ίδιος μου ο πατέρας με σκοτώσει γιατί δεν θα εγκρίνει τον σύντροφό μου.

θα πιάσω δουλειά. θα παλεύω με νύχια και με δόντια να επιβιώσω. θα με υποτιμούν. δεν θα ‘μαι ποτέ ίση με τους άντρες. θα διακριθώ μια μέρα. και θα πούνε πως κέρδισα τους αγώνες μου με το κορμί μου. θα γράφω ποιήματα και οι αναγνώστες μου θα κοιτάνε τις καμπύλες μου. θα ερωτευτώ. και όποτε θα τολμάω να μιλάω θα ακούω πως δεν φταίω εγώ μα οι ορμόνες μου. πως δεν πειράζει, κάποιες μέρες το μήνα οι άλλοι πρέπει να κάνουνε υπομονή, γιατί έτσι είναι οι γυναίκες.


Advertisement

θα περπατήσω μέσα στην κοινωνία. και θα πληροφορηθώ ότι η σεξουαλική ελευθεριότητα είναι προνόμιο των αντρών. τι προνόμιο δηλαδή, τιμή τους και καμάρι τους. μα εγώ, όχι. εγώ θα πρέπει να κρατάω το κούτελο καθαρό και το κορμί μου στέρφο. θα καταλάβω επιτέλους ότι το σώμα μου δεν ανήκει σε μένα αλλά στους άλλους.

θα αποθηκεύσω την πληροφορία στο μυαλό μου, ότι η κοινωνία, γένους θηλυκού, φτιάχτηκε από άντρες για άντρες. ότι οι άντρες κουβαλάνε τη γνώση, τη δύναμη, την εξουσία, την ελευθερία, τις επιλογές.


Advertisement

μεγαλώνοντας θα ξέρω ότι τα γένη της σχολικής μου γραμματικής διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε όρθιους και γονατιστούς. μπορεί και να με βιάσουν κάποτε και όλοι να παραδεχτούν ύστερα πως έφταιγα με τη ζωή που έκανα.

όχι.

θα γεννηθώ μια πέμπτη πρωί. και θα κουβαλάω ένα ζευγάρι χρωμοσωμάτων χι. θα βγω στον δρόμο και θα πατήσω γερά στα πόδια μου. τα αδύναμα, γεμάτα φλεβίτιδες γυναικεία μου πόδια. θα αψηφήσω πατεράδες και μανάδες και δημόσιους κατήγορους και συμμαθητές και κοινωνίες ολόκληρες. και θα σηκώσω στα καχεκτικά γυναικεία χέρια μου το βάρος των βιασμών, των δολοφονιών, των εξευτελισμών, των αδικιών, των ξυλοδαρμών, το βάρος ολόκληρου του μεσαίωνα που κάποιοι διαιωνίζουν.

θα γεννηθώ μια πέμπτη πρωί. και θα κουβαλάω ένα ζευγάρι χρωμοσωμάτων χι. θα γεννηθώ και θα ζήσω και κάποτε θα πεθάνω. με αγώνες. για την ισότητα, για το δίκιο, για την ελευθερία.

για τις γυναίκες και τα κορίτσια αυτού του κόσμου.

για τους ανθρώπους αυτής της γης.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

Περιφερειακοί Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου

ΕΓΟ και ΑΕΣΓΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτρας διοργανώνουν το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10.00 έως 21.00 και την ...
Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης

Ρόζα Λούξεμπουργκ, Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Το Ελληνικό Δίκτυο  Φίλοι της Φύσης πραγματοποιεί την εκδήλωση με θέμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ: Επαναστάτρια Βοτανολόγος Φυσιολάτρης» την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις ...
Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Πάτρα: «Στου Κόντου για Ειδώματα» Πέμπτη 29/2

Λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στον Έσπερο εκδήλωση του ...
ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

ΕλΕΔΑ: Το νέο σχέδιο νόμου για τον ποινικό κώδικα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για θεμελιώδη δικαιώματα

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε Γραπτό Υπόμνημα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 16 Άρθρα

Η sine lege ή κατά κόσμον Ελένη Αθανασοπούλου μεγάλωσε στην πρωτεύουσα και ζει στην επαρχία. Ασκεί την ελεύθερη δικηγορία και ονειρεύεται μια κοινωνία στην οποία οι δικηγόροι θα είναι αχρείαστοι. Αγαπάει τα επιφωνήματα και σχεδόν μισεί τα κεφαλαία γράμματα. Γράφει για να μπορεί να αναπνεύσει και προσδοκά πολιτιστική επανάσταση ζώντων. | nullapoenasinelege.wordpress.com | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top