Τέταρτο
27 Προβολές

Close Ups σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη: Πολυκάνδηλο
Η σειρά CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη, τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά. Αφηγητές στη σειρά είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου και πρωταγωνιστές αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επιθυμία όλων μας να βρεθούμε ξανά κοντά στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη κατά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας.

Στο επεισόδιο αυτό της σειράς Close Ups, η Μάρα Βερύκοκου, Επιμελήτρια της Βυζαντινής και Μετα-Βυζαντινής Συλλογής, παρουσιάζει ένα φωτιστικό σκεύος, ένα Πολυκάνδηλο, από τα χρόνια του Βυζαντίου (9ος ή 10ος αιώνας μ.Χ.).

Τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς μπορείτε να τα βρείτε εδώ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5734 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top