tetartopress

Cookies µε χαρουπάλευρο


Το χαρούπι και κατ’ επέκταση το χαρουπάλευρο έχει µια γεύση λίγο µελένια, λίγο σοκολατένια που κάνει απίστευτα νόστιµα αυτά τα cookies.

Υλικά
2 αβγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 πορτοκάλι ξύσµα και χυµό
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
4-5 κουτ. σούπας σουσάµι
½ φλιτζάνι σταφίδα µαύρη

Εκτέλεση
1. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάτε µε σύρµα τα αβγά µε τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσµα και το χυµό του πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπηµα.
2. Ανακατεύετε σε ξεχωριστό µπολ το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και το χαρουπάλευρο. Τα ρίχνετε στο µείγµα των αβγών, ανακατεύοντας µε σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε τις σταφίδες και το σουσάµι.
3. Με κουταλάκι µοιράζετε το µείγµα στα ταψιά, αφήνοντας περιθώριο µεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιµο.
4. Ψήνετε τα cookies στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 34 Άρθρα

Ο Βασίλης είναι ο «Δρυίδης» μας που με τις συνταγές του αποπειράται να μας κρατήσει υγιείς, όμορφους και ... ανυπότακτους μέχρι τα 150! Την μαρμίτα του με τα φίλτρα την έχει στο κατάστημα «Βάλσαμο» στην οδό Πατρέως 43. Στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.yperikon.gr

Back to Top