Cookies µε χαρουπάλευρο

Το χαρούπι και κατ’ επέκταση το χαρουπάλευρο έχει µια γεύση λίγο µελένια, λίγο σοκολατένια που κάνει απίστευτα νόστιµα αυτά τα cookies.
Υλικά
2 αβγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 πορτοκάλι ξύσµα και χυµό
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
4-5 κουτ. σούπας σουσάµι
½ φλιτζάνι σταφίδα µαύρη
Εκτέλεση
1. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάτε µε σύρµα τα αβγά µε τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσµα και το χυµό του πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπηµα.
2. Ανακατεύετε σε ξεχωριστό µπολ το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και το χαρουπάλευρο. Τα ρίχνετε στο µείγµα των αβγών, ανακατεύοντας µε σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε τις σταφίδες και το σουσάµι.
3. Με κουταλάκι µοιράζετε το µείγµα στα ταψιά, αφήνοντας περιθώριο µεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιµο.
4. Ψήνετε τα cookies στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.