Τέταρτο

57 Προβολές

Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη από το WIFT Gr στην Ταινιοθήκη της ΕλλάδοςΚυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Είσοδος Ελεύθερη – με σειρά προτεραιότητας.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Mετρό Κεραμεικός – στη μεγάλη αίθουσα), θα προβληθεί η ταινία Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη, στο πλαίσιο των προβολών «Η Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς – 5» με την παρουσία της σκηνοθέτιδος. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν. Στο φουαγέ της Ταινιοθήκης θα εκτίθενται έργα του εικαστικού Στέφανου Ρόκου, εμπνευσμένα από το σενάριο της ταινίας. Είσοδος ελεύθερη – με σειρά προτεραιότητας.

Το Cosmic Candy είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη, και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Fantastic Fest του Τέξας. Συμμετείχε στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου/ης Σκηνοθέτη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Βραβείο WIFT GR.

Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ, αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Η πρωτόγνωρη ευθύνη και η επαφή με το μικρό κορίτσι, ανατρέπουν την τακτοποιημένη καθημερινότητά της, την φέρνουν αντιμέτωπη με τον εαυτό και το παρελθόν της, και της ανοίγουν τη δυνατότητα της απελευθέρωσης. Η ταινία έχει ένα χιούμορ αναρχικό, που πονάει χωρίς να χάνει την τρυφερότητά του, και εικόνες που μπλέκουν την γκρίζα καθημερινότητα με τη ροζ παραίσθηση σε έναν ενιαίο ποπ εφιάλτη. Όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της βράβευσης από το WIFT GR, πρόκειται για«μια γενναία οπτική στη διαφορετικότητα και στη μοναξιά, αλλά και στην αλληλεγγύη, στη φιλία και στην ευθύνη που μεταμορφώνουν, μια γυναικεία ματιά σε ένα ταξίδι πολλαπλής ενηλικίωσης και απεξάρτησης».

Το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece) ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος Άντζελες και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο, με περισσότερα από 20.000 μέλη, που συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο και τηλεόραση.

Στη σειρά προβολών Η Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς προβάλλονται ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Μετρό Κεραμεικός) 10435 Αθήνα, | Οδηγίες Πρόσβασης στο Google Maps | Τηλ.: (210) 36 09 695, 36 12 046 | www.tainiothiki.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4828 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top