tetartopress

“COYOTE, we used to be humans” – Σπύρος Κουβαράς και Synthesis 748 Dance Co στο Πάρκο ΠΛΥΦΑ

COYOTE, we used to be humans

COYOTE, we used to be humans


Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co. υπογράφουν την νέα τους δουλειά με το έργο, “COYOTE, we used to be humans”, που θα παρουσιαστεί στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ,  για πέντε παραστάσεις από 25 έως και 29 Νοεμβρίου.

Μετά τα residencies σε Παρίσι και Μονπελιέ και την πρώτη, open studio, παρουσίαση, του έργου, στο Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο AGORA του Montpellier Danse, ο χορογράφος και η ομάδα του επιστρέφουν στην Αθήνα για την πρεμιέρα και τέσσερις ακόμα παραστάσεις.

Ο μετα-ανθρωποκεντρισμός αναιρεί την ιδέα ενός εμπρόθετου και κυρίαρχου πλάσματος και μιας ιεραρχίας των ειδών. Το άτομο προσεγγίζεται ως ένα επιμέρους στην πολαπλλότητα του όλον, αναπτύσσει σχέσεις συντρόφευσης με την ετερότητα και στο οντολογικό κενό που έτσι διανοίγεται εισρέουν καλπάζοντας άλλα είδη…(Rosi Braidotti)

Εκκινώντας από τις φιλοσοφικές θεωρήσεις της Donna Haraway και της Rosi Braidotti, ο χορογράφος δημιουργεί ένα μετα-μυθολογικό, παραστατικό, περιβάλλον, εντός του οποίου το άτομο δεν λογίζεται πια ως ανθρωπόμορφη οντότητα, αλλά ως σχέση και ως συνάρθρωση ανάμεσα στην ανθρωπινότητα και τη ζωικότητα, ανάμεσα στον πολιτισμό και τη φύση.

Το έργο, οπτικοποιεί ένα αγεωγράφητο οικοτοπίο και μας καλεί να φανταστούμε τον κόσμο ως το προσωρινό αποτέλεσμα της σταδιακής ενοποίησης των ετερογενών στοιχείων του, ως “πολύκοσμο-pluriverse”. Από το αρχέτυπο και τη μνήμη μέχρι την ουτοπική παρόρμηση, η χορογραφία αναδύεται ως αόρατο νήμα που συνδέει τους τέσσερις ερμηνευτές σε ένα τελευταίο χορό, λίγο πριν ο άνθρωπος μετατραπεί σε πολυπλανητικό ον.

 

Συντελεστές

 

Ιδέα, Χορογραφία: Σπύρος Κουβαράς
Διευρυμένη Σκηνογραφία, Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Κορίνα Κοτσίρη
Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
Κατασκευή Κοστουμιών: Δέσποινα Μακαρούνη
Βοηθός Χορογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνογραφίας: Marina Dolcetti
Βοηθός Παραγωγής: Χαρίκλεια Πετράκη
Οπτικό Υλικό: Γιώργος Μπακάλης
Επικοινωνία και Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη
Παραγωγή: Synthesis 748 Dance Co.

Χορευτές: Αναστασία Βαλσαμάκη, Alexandra Rogovska, Μάνος Κότσαρης, Σπύρος Κουβαράς


Πληροφορίες

 

Διάρκεια παράστασης: 90΄

Πρεμιέρα: Δευτέρα 14 φεβρουαρίου

Παραστάσεις: 25 – 29 Νοεμβρίου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή- Τρίτη  στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Η προπώληση στα ταμεία του θεάτρου ξεκινά μία ώρα πριν την παράσταση | Το ταμείο του θεάτρου δεν διαθέτει τερματικό POS.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972501858

Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39 – Βοτανικός | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

 

Synthesis 748 Dance Co.

 

H Synthesis 748 Dance Co., ιδρύθηκε το 2010 στο Παρίσι από τον χορογράφο, χορευτή, Σπύρο Κουβαρά.Έχει αναπτύξει διεθνή πορεία και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στη Νότια Κορέα. Απο το 2017, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748  Dance Co.

Η χορογραφική έρευνα και πρακτική του Σπύρου Κουβαρά συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια.

Το κινητικό λεξιλόγιο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και οι σκηνικές εγκαταστάσεις των έργων, που συχνά αποτελούν το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks (Κανακάρη 185, Πάτρα) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα ...
Μελίνα Ασλανίδου & Δημήτρης Μπακούλης: «C’ est la vie»

Μελίνα Ασλανίδου & Δημήτρης Μπακούλης: «C’ est la vie»

Μετά τη «Μικρή μου κυρία» (Lady D’ Arbanville) με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και τη «Λυπημένη Λίζα» (Sad Lisa) ...
27ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

27ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Το 27ο Παζάρι Βιβλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και την Πανελλήνια ...
The Magic Bus

The Magic Bus: «Το Κάποτε Εγώ»

“…στο συνονθύλευμα του κόσμου μας αυτό μες στα χαλάσματα ρωτάς αν σ' αγαπώ…” Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά, το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13748 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top