Τέταρτο

122 Προβολές

Δασεργάτες Εύβοιας: Ζητάμε παράταση της εργασίας μαςΤη συνέχιση της εργασίας τους, ζητούν οι Δασεργάτες Εύβοιας. Παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι συμβάσεις των εργαζομένων ξεκινούν να λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2019. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν στην πανελλαδική διαδήλωση την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Εμείς, εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τη δασοπροστασία στο Δασαρχείο Χαλκίδας διεκδικούμε τη συνέχιση της εργασίας μας. Οι συμβάσεις μας -είμαστε 60 άτομα εργαζόμενοι, δασολόγοι, διοικητικό προσωπικό- ξεκινούν να λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2019.

Παρά τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του έργου μας, παρά το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μέχρι σήμερα δεν εισακούγεται το αίτημά μας για συνέχιση της εργασίας μας είτε με παράταση των συμβάσεων μας (των 547 ευρώ τον μήνα… χωρίς δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα) είτε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που τόσο απαραίτητες είναι για τις υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες της χώρας.

Προσληφθήκαμε μέσω ΟΑΕΔ το καλοκαίρι του 2018 συνολικά 5.066 άτομα σε όλη την Ελλάδα και τα τέσσερα δασαρχεία της Εύβοιας (Χαλκίδας, Ιστιαίας, Λίμνης, Κύμης – Αλιβερίου) και μας δόθηκε μια οκτάμηνη παράταση την περασμένη άνοιξη.

Εκπαιδευτήκαμε μέσω σεμιναρίων στο αντικείμενο και εκτελούμε -παρά τις ελλείψεις υλικών μέσων- εργασίες καθαρισμού στα δημόσια δάση (κλαδέματα, καθαρισμός υποορόφου, διάνοιξη δρόμων και ζωνών). Πρόκειται για εργασίες απομάκρυνσης-διαχείρισης δασικής βιομάζας απαραίτητες για την πρόληψη πυρκαγιών και την διατήρηση της ισορροπίας των δασικών οικοσυστημάτων.

Βατώντας, Εγγλεζονήσι, Ριτσώνα, Προφήτης Ηλίας, Αλσύλλιο Αγίας Μαρίνας (Εργατικές Κατοικίες), Αλσύλλιο Μπαταργιά, νέο νοσοκομείο, Πέι Δοκού, επαρχιακής οδός Δροσιάς – Λουκισίων (Ανθηδόνα) είναι μερικές από τις περιοχές που καθαρίστηκαν όλο αυτό το διάστημα από ξερά δέντρα, κλαδιά, απορρίμματα.

Θέλουμε λοιπόν να ζούμε με στοιχειώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ από τον μόχθο μας για να καλύπτουμε κάποιες βασικές ανάγκες, δικές μας και των οικογενειών μας. Αρνούμαστε τον εκβιασμό της ανεργίας ως μηχανισμού ανακύκλωσης της μιζέριας.

Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται το ΔΙΚΑΙΟ του αιτήματος μας να μας υποστηρίξουν.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου).

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4340 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu