Τέταρτο

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί Πάτρας: Κανένας Εκπαιδευτικός σε Θέση Διορισμένου Μέλους στα Υπηρεσιακά ΣυμβούλιαΟ Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν σε θέση αιρετού στο ΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους συνδικαλιστική και ηθική νομιμοποίηση της λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις  εκλογές «χωρίς υποψηφίους» της 7ης Νοεμβρίου 2020 και  το ισχυρό ποσοστό της αποχής – 95% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση – ο κλάδος έχει απονομιμοποιήσει κάθε αποτέλεσμα και την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο την φέρει ακέραια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την αδιάλλακτη στάση της.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δια μέσου των τοπικών εκπροσώπων της (Περιφερειακό  Διευθυντή και Διευθυντή Εκπαίδευσης), προχώρησε σε συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ και Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ ) με διορισμένα μέλη τόσο στις θέσεις των διορισμένων μελών αλλά ακόμα και σε αυτές των αιρετών.

Ο Σύλλογός μας εναρμονιζόμενος απόλυτα με το  υπ. αριθμ. 1379/24-2-2021 έγγραφο της ΔΟΕ καλεί άμεσα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους Όλοι οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν να αναλάβουν θέση δοτού αιρετού με βάση όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020. Η συμμετοχή τους στα Υπ. Συμβούλια, αντίκειται στη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε από το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και δεν θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακού» Συμβουλίου από κανέναν συνάδελφο.

Επειδή λοιπόν η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, την παραίτησή τους θα πρέπει να υποβάλλουν και οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί από τη Διοίκηση στις θέσεις των διορισμένων μελών των Υ.Σ. είτε τοποθετήθηκαν με αίτησή τους, είτε δίχως να ερωτηθούν.

Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να  πέσουν οι μάσκες και να φανούν οι αλήθειες, οι αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά κάποιων. Επειδή ο κλάδος δε συγχωρεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και επειδή τα δοτά μέλη του ΠΥΣΠΕ δεν έχουν καμία συνδικαλιστική και ηθική νομιμοποίηση , τα καλούμε έστω και τελευταία στιγμή να πράξουν το Αυτονόητο.

Δεν θα αναγνωρίσουμε τους συναδέλφους που περιφρονούν τις αποφάσεις του κλάδου και ενδεχομένως  θα αρνηθούν να παραιτηθούν και οι οποίοι, αυτονόητα, θέτουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκτός κλάδου. Πρόκειται για  προκλητική, αντισυναδελφική συμπεριφορά, που υποτιμά τους αγώνες χρόνων από χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που πιστεύουν στην αξιοκρατία και τις διαφανείς διαδικασίες και ο  σύλλογός μας θα  προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδίας.

Κανένας Εκπαιδευτικός σε Θέση Διορισμένου και Δοτού Μέλους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια – Συνεχίζουμε Ενωμένα και Αταλάντευτα τον Αγώνα για την Υπεράσπιση του Θεσμού του Αιρετού

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top