Τέταρτο

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί Πάτρας: Πετύχαμε μια ακόμα νίκη απέναντι στο αδιάλλακτο Υπουργείο ΠαιδείαςΑνακοίνωση – αποτίμηση για τη συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Πάτρας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στον αυταρχισμό, στους εκφοβισμούς και στις απειλές του Υπουργείου Παιδείας.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Συλλόγου μας, αποφάσισαν με καθολική συμμετοχή, είτε ομόφωνα είτε με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, που παλεύει για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, γνωρίζει πως η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν θα κάνει το σχολείο καλύτερο. Αντίθετα, θα αποτελέσει μοχλό για το σχολείο των λίγων και εκλεκτών, για τον άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία και το διχασμό του εκπαιδευτικού σώματος, για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την κατάργηση της ακώλυτης βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής, για διαθεσιμότητες και απολύσεις, ακόμα και για την υπαγωγή των σχολείων στους δήμους.

Οι εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί ενωμένοι, πετύχαμε μια ακόμα μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο αδιάλλακτο Υπουργείο Παιδείας. Είναι μια νίκη όλων των εκπαιδευτικών, που υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, υπογράφοντας τη δήλωση απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο!

Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα μείνει στα χαρτιά.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top