Τέταρτο

74 Προβολές

David Foster Wallace «Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες»Οι Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες είναι μια συλλογή 23 κειμένων που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1999. Τα κείμενα, προερχόμενα από την ιδιοφυή γραφίδα του David Foster Wallace, εύλογα δεν κατατάσσονται σε μία συγκεκριμένη κατηγορία, όπως αυτή του γραμμικού διηγήματος, αλλά, αντίθετα, φλερτάρουν με τα είδη και αφήνουν το μοναδικό τους αποτύπωμα.

Αν και πρωταγωνιστές των ιστοριών είναι οι σύγχρονοι άντρες, η επιθετική τους αρρενωπότητα και ο σεξισμός που αυτή αναδίδει, τα κείμενα είναι διαποτισμένα από την ειρωνεία, το μαύρο χιούμορ και το βαθύ αίσθημα της μοναξιάς – γνώριμα χαρακτηριστικά στον τρόπο γραφής του Wallace.

Ο David Foster Wallace (1962-2008) είναι ο συγγραφέας των κλασικών πια μυθιστορημάτων Infinite Jest, Ο χλομός βασιλιάς (Κέδρος, 2018) και Η σκούπα και το σύστημα (Κριτική, 2016), καθώς και των συλλογών διηγημάτων Αμερικανική λήθη (Κέδρος, 2011), Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες (Κριτική, 2019), και Κορίτσι με παράξενα μαλλιά (Τραυλός, 2000), των συλλογών δοκιμίων και ρεπορτάζ Consider the Lobster και A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again, και της μονογραφίας Everything and More: A Compact History of Infinity.

Επίσης, από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορεί η σύντομη ομιλία του προς τους αποφοίτους του κολεγίου Kenyon, Αυτό εδώ είναι νερό (2015).

«Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες» | Συγγραφέας: David Foster Wallace | Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Επίμετρο: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Διαστάσεις: 12,5×21 cm | Αρ. Σελίδων: 448 |  Έτος έκδοσης εντύπου: 2019 | Εκδόσεις Κριτική | Απόσπασμα από το βιβλίο


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4896 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top