Τέταρτο

«Δεν θα επιτρέψουμε στο διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών να μετατρέψει τη δυτική πλευρά της Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση φορέων και συλλογικοτήτων από τη δυτική Αττική, τη δυτική Αθήνα και τον Πειραιά μπροστά στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους:

Η  κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή του κ. Πατούλη και ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης των σκουπιδιών (ΕΔΣΝΑ) συνεχίζουν την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών, αντιμετωπίζοντας τις περιοχές του δυτικού ημισφαιρίου της Αττικής με τρόπο ρατσιστικό και απαράδεκτο.

Αντιμετωπίζουν τους κατοίκους  της δυτικής πλευράς  της Αττικής  σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας  και τις περιοχές  τους σαν τους μόνιμους σκουπιδοτενεκέδες  ολόκληρης της Αττικής.

Αποκρύπτουν  με τρόπο παράνομο και προκλητικό στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καταστροφή των υπόγειων υδάτων που έχει προκληθεί από την εγκατάσταση της Φυλής .

Αποκρύπτουν  στοιχεία για την τρομακτική έξαρση ασθενειών όπως των καρκινογενέσεων και των παθήσεων του αναπνευστικού βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων .

Κατασκευάζουν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή με δυναμικότητα, τουλάχιστον, 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Αξιοποιούν την πανδημία για να παίρνουν -δια περιφοράς-   σκανδαλώδεις αποφάσεις όπως η κατασκευή των 2 μονάδων επεξεργασίας με ΣΔΙΤ στη Φυλή και το Σχιστό (640.000.000 ) , την αναβάθμιση του ΕΜΑΚ και για το νέο διαγωνισμό σκάνδαλο για τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων στη Φυλή .

Για αυτό λέμε πως  ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να μπει τέρμα στο κοινωνικά άδικο αλλά και  απολύτως διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η δυτική Αττική ο μεγαλύτερος σκουπιδότοπος του πλανήτη.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του δυτικού Πειραιά .

Η κοινή παρουσία  στη χτεσινή συγκέντρωση δήμων  του δυτικού Πειραιά της δυτικής Αθήνας ( Πετρούπολη , Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Πέραμα ) και δεκάδων  συλλογικοτήτων  από όλο το δυτικό ημισφαίριο της Αττικής είναι μόνο η αρχή .

Ο κρυπτόμενος κ. Πατούλης  και η εγκάθετη  ηγεσία του ΕΔΣΝΑ που κάθε της απόφαση έχει οσμή σκανδάλου,  ας το καταλάβουν καλά: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί !

Φορείς και συλλογικότητες: Δυτικής Αττικής – Δυτικής Αθήνας – Δυτικού Πειραιά

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top