Τέταρτο
387 Προβολές

Δεν θέλω να κολλήσω σκλαβιά
Δεν νιώθω άνετα. Νιώθω παράξενα. Αυτή η μουδιασμένη «χαρά» της απελευθέρωσης (ναι έτσι αποκαλούν κάποιοι τη σημερινή μέρα) με τρομάζει.

Δεν θέλω να σε συναντήσω. Δεν μου έλειψες. Φοβάμαι ότι αν σε συναντήσω θα νοσταλγήσω την καραντίνα μου. Δεν θέλω να μου το επιβεβαιώσεις αυτό. Δεν ξέρω τι θέλω. Με φοβίζεις. Όλοι με φοβίζουν. Ειδικά όσοι φορούν μάσκα. Αν και από πριν ολόιδιοι ήταν. Κανείς δεν ξεχωρίζει πια. Όλοι μια μάζα. Μια μάζα με σφραγίδα πλέον που βγήκε από το κελί και σέρνεται στο προαύλιο.

Με φοβίζει που ακόμα και την ίδια σου την σκλαβιά την κάνεις stories. Με φοβίζει που χωρίς διαταγές δεν μπορείς ούτε να αναπνεύσεις. Με φοβίζει που νιώθω άνετα με άδειους δρόμους. Δεν θέλω να σε συναντήσω. Δεν μου έλειψες. Ίδιος κανίβαλος, μπορεί και χειρότερος να απέγινες. Φέρνω στο μυαλό μου μονίμως εκείνη τη φάτσα του Μόργκαν Φρίμαν στην «Τελευταία Έξοδο» που αποφυλακίζεται και νιώθει κάθε μέρα να τον πλακώνει η πλήξη. Νιώθει έξω από τα νερά του. Στη φυλακή ήξερε τη θέση του. Ήταν κάποιος. Τώρα εκεί έξω ζητάει άδεια ακόμα και για την τουαλέτα. Μονίμως το πρόσωπο του φέρνω στο μυαλό μου.

Δεν ξέρω πια. Δεν θέλω να ξέρω. Είναι η μόνιμη απάντηση που έχω πλέον στην όποια ερώτηση. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω τίποτα.

Να με αφήσεις ήσυχο. Αυτό θέλω. Μη με πλησιάσεις. Κράτα αποστάσεις.

Δεν θέλω να κολλήσω σκλαβιά. Μόνο αυτό σου ζητώ.

Να μη με κάνεις σαν τα μούτρα σου.

Κράτα αποστάσεις.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 17 Άρθρα

Ο Γιάννης Μίχας Νεονακης ή αλλιώς Dave, ζει ανάμεσα μας απο τον Αύγουστο του 1983. Είναι ιδρυτικό μέλος των «Φράξια» ένα από τα πιο βαθιά πολιτικοποιημένα και ανθρωποκεντρικα συγκροτήματα της ανεξάρτητης σκηνής και ασχολείται με τον στίχο αλλά και γενικότερα με τον πεζό λόγο από την ηλικία των 13. Εκτός από την δισκογραφία του γκρουπ και την προσωπική του, έχει εκδώσει ένα βίβλιο με στίχους με τίτλο «Έχω τον λόγο μου» από τις Εκδόσεις Κονιδάρη και μια συλλογή ποίησης και στοχασμών με τίτλο «Αποσιωπητικά», από τις Εκδόσεις Grotesque. Δηλώνει πρωταγωνιστής παρασκηνίου, συνοδηγός, περιθωριακά ρομαντικός και κομπάρσος του «λίγο απ'όλα». | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top