Τέταρτο
17 Προβολές

Διαδικτυακά το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»


Advertisement


«Φίλοι ερασιτέχνες του θεάτρου και φίλοι της σάτιρας, της θεατρικής τέχνης και του Πατρινού Καρναβαλιού, φίλοι άπαντες σε κάθε άκρη της γης, όχι δεν θα του περάσει! Covid 19 αυτός, Μώμος 21 εμείς»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού του 2021 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας με το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» για το 2021, που φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μας επιβάλλει η πανδημία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακά ενώ το αρχειακό υλικό θα παραμείνει στο διαδίκτυο από 15/2/2021 μέχρι 14/3/2021.

Advertisement

Το Φεστιβάλ αποτελείται από τις εξής βασικές ενότητες:

Α. Τιμητικό Αφιέρωμα στη Σάτιρα και το Ερασιτεχνικό Θέατρο

Παρουσίαση αφιερώματος στην σάτιρα και το ερασιτεχνικό θέατρο από τους διοργανωτές ή  προσκεκλημένες ερασιτεχνικές ομάδες, συνδυάζοντας θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες και τιμητικές βραβεύσεις.

Β. Σπονδυλωτή Παράσταση «Μώμος ο Πατρεύς»

Παρουσίαση, ως ενιαίας σπονδυλωτής παράστασης, των 10 σατιρικών  δρώμενων που θα επιλέξει η Επιτροπή Επιλογής ανάμεσα στις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν μέχρι τις 14/2/2021. Ανάμεσα στα 10λεπτα δρώμενα θα υπάρχουν σατιρικά ιντερμέδια (φροντίδα του Ε.Σ.Π. Ρεφενέ).

Advertisement

Ο ειδικός για φέτος προγραμματισμός λόγω covid 19 περιλαμβάνει:

1.Το Τιμητικό αφιέρωμα αφορά τα 12χρονα του θεσμού και θα περιλαμβάνει δώδεκα αρχεία βίντεο (Ωριαία επεισόδια, 1 για κάθε «Μώμο») όπου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε διασκεδάζοντας:

Το καλύτερο σατιρικό 10λεπτο της κάθε χρονιάς

Το σατιρικό 10λεπτο που πήρε το βραβείο Κοινού

Ένα 15-20λεπτο απόσπασμα επίσης, από το ΑΦΙΕΡΩΜΑ κάθε χρονιάς (τιμητικές παραστάσεις)

Τα αντίστοιχα μουσικο-θεατρικά ιντερμέδια  (του «Ρεφενέ»)

Τον «Χαιρετισμό των ομάδων» και αποσπάσματα απονομών.

Όλα τα επεισόδια θα έχουν υποτίτλους.

Όλα τα επεισόδια θα ανέβουν στην ενότητα «Τέχνες-Θεάματα» της επίσημης σελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr, από τις 15/2/2021 (ένα επεισόδιο ανά ημέρα) και θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού (μέχρι 14/3/2021).

2. Τα σατιρικά 10λεπτα που θα προκρίνει η Επιτροπή Επιλογής του Φεστιβάλ από τις φετινές συμμετοχές θα «δεθούν» με τα φετινά ιντερμέδια που θα μαγνητοσκοπήσει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και το τελικό βίντεο (διάρκειας 120-130 λεπτών) θα ανέβει στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr την Κυριακή 28/2/2021 ώρα 18:30 το απόγευμα και θα παραμείνει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού 2021.

Τέλος οι υποψηφιότητες που δεν προκρίθηκαν στην τελική 10άδα θα υπάρχουν αναρτημένες στην διαδικτυακή πλατφόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού, επίσης.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6695 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top