Τέταρτο
33 Προβολές

Διαδικτυακή εκδήλωση «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις και Ποιότητα Ζωής Δυτικά της Αθήνας»


Advertisement


Η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά διοργανώνει τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:30 διαδικτυακή εκδήλωση στην  με θέμα: «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις και Ποιότητα Ζωής στη Δυτική Αθήνα» και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ανοιχτή συζήτηση για ένα θέμα που είναι σήμερα κυρίαρχο για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook event.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται:

Η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας – Αττικής χαρακτηρίζεται από την – για δεκαετίες – λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και τη μεγάλη συγκέντρωση βαριάς βιομηχανίας, κυρίως τα ΕΛΠΕ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, που λειτουργούν χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και με σημαντικές ελλείψεις περιβαλλοντικών ελέγχων. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το σημαντικό έλλειμμα σε χώρους πράσινου και δημόσιους χώρους, την κλιματική κρίση και την έλλειψη ενδιαφέροντος της Πολιτείας, έχουν οδηγήσει την περιοχή σε μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Advertisement

Στη Δυτική Αθήνα – Αττική όλοι ξέρουμε τι σημαίνει εγκατάλειψη και περιβαλλοντικός ρατσισμός. Το βιώνουμε καθημερινά.Το βιώσαμε και πρόσφατα μετά την απόφαση του ΕΔΣΝΑ για κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Η αδιαφορία, η υποκρισία, ο ρατσισμός που μας επιβάλλουν δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

19:30 Ελευθερία Κεντρωτή, Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά Καλωσόρισμα – Εισαγωγή Ελένη Σταύρου, Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά Παρουσίαση των θέσεων της  Κοινωνικής Παρέμβαση Δυτικά και της Εκδήλωσης – Συντονισμός της Συζήτησης

19:40   Θωμάς Μπιζάς, Δυτικό Μέτωπο «Χυτά Φυλής – Ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα»

19.50  Χρήστος Χρηστάκης, Ecoeleusis «Προκλήσεις και σύγχρονες διεκδικήσεις στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας».

20:00  Τάσσος Λύτρας, Ερευνητής, Νομικός Περιβάλλοντος, Μέλος Ελληνικής Βοτανικής Εταιρίας «Όρος Αιγάλεω: μια νησίδα άγριας ζωής δίπλα στην πόλη και στη βιομηχανία»

20:10  Κώστας Φωτεινάκης, Φίλοι της Φύσης «Ο ρόλος των Κινημάτων Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος»

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση προγραμματίζεται να έχει διάρκεια 1,5 ώρα.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6681 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top