Διαγωνισμός για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας των παραλιών της Κρήτης
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ”SocioCoast” «Ενίσχυση της προβολής παραλιών και παράκτιων περιοχών και αναφορών προβλημάτων με Πληθοπορισμό» του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος, προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την χρήση της κινητής εφαρμογής του έργου, σε 6 πιλοτικές περιοχές του νησιού, που διαθέτουν Γαλάζια Σημαία.
Πρόκειται για διαδικτυακή εφαρμογή που προσφέρει στο χρήστη πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον επιλεγμένων ακτών της Κρήτης και της Κύπρου, μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την βιοποικιλότητα και τις τουριστικές παροχές της παραλίας. Κάποιες από τις πληροφορίες θα προέρχονται μέσα από δεδομένα που έδωσαν απλοί επισκέπτες της περιοχής, καθώς η εφαρμογή δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνεισφέρει από την μεριά του προσθέτοντας νέα δεδομένα ή αναφέροντας προβλήματα και περιβαλλοντικές παραβάσεις που τυχόν πέσουν στην αντίληψή του.
Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού, που θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, καλούνται να επισκεφτούν μια από τις 6 πιλοτικές περιοχές στην Κρήτη (Αδελιανός Κάμπος Α /Aquila Rithymna Beach, Δήμος Ρεθύμνης, Κοκκίνη Χάνι / Knossos Beach, Δήμος Χερσονήσου, Καστρί/Creta Maris, Δήμος Χερσονήσου, Ελούντα/Porto Elounda, Δήμος Αγ. Νικολάου, Σχίσμα, Δήμος Αγ. Νικολάου, Βάι/Φοινικόδασος, Δήμος Σητείας) και να ανεβάσουν στην εφαρμογή SocioCoast φωτογραφία από το είδος πανίδας ή χλωρίδας που συνάντησαν στην παραλία.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν:
– 1 ζευγάρι κιάλια παρατήρησης Celestron
– 1 φωτογραφική μηχανή Olympus
– 3 μάσκες με αναπνευστήρα CressiSub
Πληροφορίες
– Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε την Δευτέρα 10 Απριλίου και λήγει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023.
– Η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν και δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για χρήση για το λειτουργικό σύστημα Android. Για την λήψη της εφαρμογής και την διαδικασία συμμετοχής παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους του Διαγωνισμού εδώ.
Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και εταίροι είναι το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.