tetartopress

Διαμαρτυρία για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη

donkey-1029739_1920


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τις δράσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στη Σαντορίνη 27, 28, και 29 Ιουλίου και στόχο έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κακοποίηση που υφίστανται τα γαϊδουράκια του νησιού.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία [Π.Φ.Π.Ο.] παρακολουθεί αδιαλείπτως την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση κακοποίησης ιπποειδών στη Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά και περιοχές της χώρας μας, που ελλείψει ελεγκτικού μηχανισμού δεν δείχνει να περιορίζεται, αλλά απεναντίας εικόνες και βίντεο ως θλιβερά τεκμήρια κάνουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλοντας τον πολιτισμό μας σε ένα νησί κόσμημα για τη χώρα μας και τον πλανήτη.

Εικόνες που επιβεβαιώνουν την ανεξέλεγκτη και κακή χρήση ανυπεράσπιστων ζώων με συνθήκες σκλαβιάς, για εμπορικούς σκοπούς καθώς και για διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών χωρίς καμία προστασία.

Πέραν άλλων προσεγγίσεων, προσπαθειών και συναντήσεων με αρμοδίους που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με άλλους φιλοζωικούς φορείς προς επίλυση του προβλήματος, η Π.Φ.Π.Ο. στηρίζει και συμμετέχει στην ειρηνική δράση διαμαρτυρίας της 27, 28, και 29/07/2018 στη Σαντορίνη, που διοργανώνει η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS, ενάντια στην ανεξέλεγκτη, επαναλαμβανόμενη και χωρίς όρια κακοποίηση των ζώων αυτών, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για το ντροπιαστικό και χρόνιο αυτό φαινόμενο.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνει κυρίως την ενημέρωση του κόσμου και την ευαισθητοποίησή τους καθώς και την λεπτομερή καταγραφή του προβλήματος:

– Υπερφόρτωση των ζώων
– Παραμονή και χρήση τους κάτω από τον καυτό ήλιο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς νερό σκίαση
– Χρήση ζώων ανεξαρτήτου ηλικίας
– Ατελείωτα ωράρια εργασίας των ζώων, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τα περί τα 600 σκαλοπάτια του νησιού (8-10 ώρες καθημερινά)
– Χρήση άρρωστων ζώων με πληγές που έπρεπε να τυγχάνουν κτηνιατρικής επίβλεψης
– Παστουρωμένα ζώα (δεμένα από τα  τέσσερα άκρα τους)
– Μόνιμες πληγές των ζώων εξαιτίας κακού εξοπλισμού

Δράσεις της διαμαρτυρίας στις 27, 28, και 29 Ιουλίου

Εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων μας από όλη την Ελλάδα, ακτιβιστές της διεθνούς ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων “DIRECT ACTION EVERYWHERE”, μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών [ΕΣΠΙ], καθώς και φιλόζωοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, θα δώσουν το παρόν μαζί με την  Ομάδα ακτιβιστών “DREAMDANCERS”, στη Σαντορίνη στις 27, 28 και 29/07/2018.

Στο παλιό λιμάνι του νησιού, όπου τα γαϊδουράκια περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, θα γίνεται ενημέρωση του κόσμου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και τις τρεις ημέρες 27, 28 και 29/07 ενώ θα μοιράζονται φυλλάδια ενημέρωσης.

Τις ίδιες μέρες το βράδυ, παρόμοιες δράσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης θα γίνουν στο κέντρο του νησιού.

Παράλληλες ειρηνικές δράσεις όπως μουσική βραδιά και πορεία στα δρομάκια της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Καλούμε όλους σε συμμετοχή και στήριξη αυτής της δράσης – διαμαρτυρίας, προκειμένου να βάλουμε επιτέλους τέλος στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων αυτών.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top