Τέταρτο

37 Προβολές

Διανομή κάδων εσωτερικού χώρου σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες από το Δήμο ΠατρέωνΟ Δήμος Πατρέων, προχώρησε στη διανομή κάδων εσωτερικού χώρου (γραφείου) σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες της πόλης για τη συγκέντρωση αποκλειστικά του έντυπου χαρτιού, που ανακυκλώνεται μέσω των μπλε κάδων με κίτρινο καπάκι.

Η συγκέντρωση του έντυπου χαρτιού (έντυπα, εφημερίδες, τυπωμένα χαρτιά, βιβλία) στους ειδικούς κάδους, που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, αποτελεί έναν ακόμη στόχο για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, καθώς με την ανακύκλωσή του εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε το όγκο των απορριμμάτων.

Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους  κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας με τις λιγότερες δυνατές φθορές. Περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση χαρτιού και τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι  με κίτρινο καπάκι μπορούν οι δημότες να αναζητούν εδώ

Υπενθυμίζεται ότι τα  κίτρινα καπάκια είναι κλειδωμένα και η ρίψη των χαρτιών γίνεται από την ειδική σχισμή που διαθέτουν.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος:

«Καλούμε τους δημότες και τις δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες της πόλης να συμβάλλουν στην ξεχωριστή συγκέντρωση του έντυπου χαρτιού.

Η ανακύκλωση, με το σωστό διαχωρισμό των υλικών και τη μεταφορά τους στους ειδικούς ανά περίπτωση κάδους,  είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και στην πόλη μας. Γι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ειδικά η συγκέντρωση του χαρτιού είναι το νέο στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε γιατί τα οφέλη από την ανακύκλωσή του είναι πολλαπλά».


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5534 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top