tetartopress

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος – Διαδικτυακή εκδήλωση για την αξιολόγηση


Την πρώτη από ένα σύνολο δράσεων εξήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 18:00 διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την αξιολόγηση για τη συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση – εμπορευματοποίηση.

Ερωτήματα στους ομιλητές μπορείτε να θέσετε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: forms.gle/aDSzWHnzMSqEtJAX9

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά  εδώ.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δεύτερη χρονιά του αγώνα του κλάδου για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση που προωθείται από τους αντιδραστικούς νόμους της αξιολόγησης, 4692/20 και 4823/21.

Χιλιάδες Σύλλογοι Διδασκόντων και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί απάντησαν ενιαία και συντεταγμένα με τα κείμενα της Δ.Ο.Ε., ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η επιχειρούμενη αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο του αγώνα, το επόμενο τρίμηνο (έως τις αρχές Μαΐου) θα υλοποιηθούν οι κεντρικές δράσεις που έχει αναγγείλει η Δ.Ο.Ε. και έχουν ήδη αναρτηθεί μέσω των ενιαίων κειμένων. Για τις δράσεις αυτές θα εκδοθεί από την Ομοσπονδία αναλυτικό Πρόγραμμα κατά άξονα, ώστε να υπάρχει σε όλες και όλους συνολική εικόνα, που θα διευκολύνει τη συμμετοχή και την παρακολούθησή τους.

Το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης της Ομοσπονδίας, με στόχο να εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, να τεκμηριώσει τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

Η πρώτη κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μ.μ. και αφορά στον άξονα 2 (Φοίτηση – σχολική διαρροή), με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης:

«Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι κοινωνικές παράμετροι που καθορίζουν τη σχολική διαρροή στη Γενική εκπαίδευση, καθώς και τα εμπόδια που οδηγούν στον αποκλεισμό των ΑΕΑ από την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Διαπολιτισμική εκπαίδευση, ενίσχυση όλων των αντισταθμιστικών θεσμών Γενικής και Ειδικής Αγωγής και υλικές προϋποθέσεις για την εξάλειψη των εμποδίων».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

Αργύρης Κυρίδης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Μεθόδων Κοινωνικής Έρευνας, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Σπύρος Σούλης, Καθηγητής Ειδικής Αγωγής –  Διευθυντής Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.

Παύλος Χαραμής, εκπαιδευτικός και ερευνητής.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αρχικές εισηγήσεις από τους ομιλητές. Κατά τη διάρκειά τους θα τίθενται ερωτήματα ή σχόλια σε ειδική φόρμα, τα οποία θα ομαδοποιηθούν και θα τεθούν στους ομιλητές.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Βιώνουμε συνθήκες καθημερινού αγώνα για την υγεία και τη ζωή, εργασιακής εντατικοποίησης, αυταρχισμού και απαξίωσης του έργου των εκπαιδευτικών από το Υ.ΠΑΙ.Θ.,  μισθών ένδειας, έκρηξης της ακρίβειας, επίθεσης στα συλλογικά δικαιώματα. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ζοφερή πραγματικότητα. Χρειάζεται να δυναμώσουμε την ατομική και συλλογική – κοινωνική συνειδητοποίηση και  τους συλλογικούς αγώνες.

Η συμμετοχή όλων μας στις κεντρικές δράσεις είναι αναγκαία και σημαντική προκειμένου να κατοχυρώσουμε την απάντησή μας και να αναδείξουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης, ενισχύοντας το μέτωπο της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου.

Συνεχίζουμε. Δεν υποχωρούμε, γιατί σεβόμαστε την εργασία μας, υπερασπίζουμε τους μαθητές μας, κατοχυρώνουμε τα δικαιώματά μας.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13933 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top