Τέταρτο

Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο-Φεστιβάλ Τέχνης


Το Συνέδριο / Φεστιβάλ Διεθνούς Μετώπου Τέχνης διοργανώνεται στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών.

Στο αντιιμπεριαλιστικό συνέδριο θα συζητηθεί η δημιουργία του Διεθνούς Μετώπου Τέχνης ενώ από σκηνής στη συναυλία το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 20:00, θα τραγουδήσουν οι Αργύρης Νικολάου, Γιώργος Καλογήρου, Μαρία Θωίδου, Φιλιώ Αζαριάδη, Βασίλης Ράλλης, Ανοιχτή Ορχήστρα, Υπεραστικοί, Αντί Λογικής, Karl Nuemmes και Nicolas Miquea από Γερμανία, Grup Yorum, Zambraneni Zimvoli από Βουλβαρία, Zynik από Γερμανία, Sandy Mango από Γαλλία και Orchestra Lunata από Ιταλία.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Όλοι οι καλλιτέχνες ας ενωθούμε στο Διεθνές Μέτωπο για τις Τέχνες ενάντια στις ΗΠΑ, τον κοινό μας εχθρό, τον δολοφόνο των λαών του κόσμου. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα θα δημιουργήσουμε το Διεθνές Μέτωπο.

Δεν μπορεί κανείς να είναι διεθνιστής χωρίς ταυτόχρονα να αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να απομακρύνουμε τον ιμπεριαλισμό από προσώπου γης και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση!»

Ο Διεθνισμός είναι η Αδελφοσύνη των Λαών του Κόσμου

Μια Καρδιά, Μια Ανάσα, Μια Γροθιά ενάντια στον Ιμπεριαλισμό

Διεθνισμός σημαίνει να αγωνιζόμαστε μαζί σε ένα κοινό πνευματικό και ιδεολογικό πλαίσιο, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε ενότητα, που αποτελεί την ουσία του να είσαι δυνατός. Όπως έχει πει ο Che Guevara «δεν έχει σημασία που στον κόσμο, σημασία έχει να μπορείς να νιώθεις, στο δικό σου πρόσωπο, το χαστούκι που ρίχνεται άδικα στο πρόσωπο κάποιου άλλου».

Το μονοπάτι του κοινού αγώνα είναι ο μόνος τρόπος που οι λαοί του κόσμου μπορούν να γίνουν μια δύναμη, ενάντια στους διαχωρισμούς και την πολιτική προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού.

Ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να καταστείλει το ξεσηκωμό των καταπιεσμένων, οι εργαζόμενοι λαοί θα πρέπει να είναι σε θέση να παραμερίσουν τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ τους και να καταφέρουν να αγωνιστούμε μαζί. Η μόνη διέξοδος από αυτό είναι η ενδυνάμωση του διεθνιστικού αγώνα.

Ο Βασικός Εχθρός των Λαών του Κόσμου είναι οι ΗΠΑ και οι Συνεργάτες τους.

Όλα τα παιδιά του κόσμου γεννιούνται έχοντας στην πλάτη τους χρέος στις ΗΠΑ.Στη χώρα μας, στην επικράτεια της Ανατολίας, κάθε παιδί γεννιέται με χρέος δύο χιλιάδων δολαρίων.Ο ιμπεριαλισμός είναι ένας δολοφόνος, ένας εισβολέας, ένας εκμεταλλευτής. Είναι αυτός που κάνει τους ανθρώπους να ζουν μέσα στη φτώχεια, την αδικία και την πείνα.Κλέβει τα μυαλά της νεολαίας μας με τα ναρκωτικά. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σφαγιάστηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε 37 χώρες. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η πάλη κατά του ιμπεριαλισμού.

Η τέχνη είναι ένα μέτωπο σε αυτόν τον αγώνα.

Σε αυτό το μέτωπο, ας ενωθούμε ενάντια σε όλες τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, ας παράγουμε για το λαό, ας αγωνιστούμε, ας προχωρήσουμε μπροστά. Κάθε νότα μας είναι ένα κάλεσμα για Αντίσταση, προκειμένου κάθε ένα από τα τραγούδια μας να φέρει ελπίδα και ηθικό στο λαό.Προκειμένου οι λαοί του κόσμου να μην λιμοκτονούν και να μην πεινούν.Έτσι ώστε οι αγωνιστές να μη σφαγιάζονται. Έτσι ώστε ο αριθμός των φυλακών να μην είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των σχολείων. Για την επιστήμη για το λαό, για την εκπαίδευση για το λαό. Καλούμε τους αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές καλλιτέχνες να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα τραγούδια της νίκης.

Σας προσκαλούμε στο Συνέδριο- Φεστιβάλ που θα πραγματοποιήσουμε στην Αθήνα στις 20-21 Νοεμβρίου

Στο αντιιμπεριαλιστικό συνέδριο μας θα συζητήσουμε τη δημιουργία του Διεθνούς Μετώπου Τέχνης. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8237 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top