Τέταρτο

65 Προβολές

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τον Χρήστο Θηβαίο και τους String DemonsΟ Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons, φιλοξενούνται στις 9.30 το βράδυ, της Δευτέρας 27 Ιουλίου, στον εξαιρετικά διαμορφωμένα προαύλιο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», προκειμένου μέσα από μία ιδιαίτερη συναυλία, να «κλείσουν» την ενότητα αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας , στο μεγάλο συνθέτη.

Μία συναυλία – ξενάγηση – σε μουσικούς δρόμους και γειτονιές με τον Χρήστο Θηβαίο σε μουσικές του διηγήσεις και αναφορές σε πρόσωπα , γεγονότα και καταστάσεις, μέσα από τις οποίες το κοινό ανταμώνει μικρές ή μεγάλες ιστορίες ,που συντρόφεψαν την πορεία του.

Οι «Μέρες Αδέσποτες», «Το Δωμάτιο» των Αδελφών Κατσιμίχα, από την δουλειά «Στους ελαιώνες της αγάπης», χαιρετίζοντας έτσι, ο ερμηνευτής, με ένα παλιό τραγούδι, την νέα συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα στον δίσκο «Από τους κήπους των ψιθύρων», που είναι μια δουλειά σε παραγωγή Θάνου Μικρούτσικου, μουσική Χάρη Κατσιμίχα, ερμηνεία Χρήστου Θηβαίου, θα αποτελέσουν τον προάγγελο, όσων θα ακουστούν.

Το κοινό θα απολαύσει τραγούδια από όλους τους προσωπικούς δίσκους του Χρήστου Θηβαίου. «Ημερολόγιο», «Γυναίκα, Βροχή μου», «Ας χαθείς», είναι μόνο κάποια από τα «ακούσματα» της βραδιάς, με ιδιαίτερη αναφορά στον «Άμλετ της Σελήνης».

«Γεμάτη» θα είναι και παρουσία και οι String Damons. Με ήχους heavy metal, λίγο κλασσική και αρκετά παραδοσιακή μουσική, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης στο βιολοντσέλο και η Λυδία Μπουντούνη στο βιολί , διασκευάζουν και παρουσιάζουν από Διονύση Σαββόπουλο μέχρι Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη.

 

Επιπλέον διάθεση εισιτηρίων

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες, διασφαλίστηκε η διαμόρφωση χώρου – χωρίς να
επηρεαστεί το πρωτόκολλο υγείας που ισχύει για την προστασία από τον covid-19 – για την προσθήκη 200 θέσεων στο προαύλιο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος
Μικρούτσικος».

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, προχώρησε σε επιπλέον έκδοση 200 εισιτηρίων, για την συναυλίας της Δευτέρας 27 Ιουλίου, του Χρήσουν Θηβαίου και String Demons, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.

 

Κανόνες εισόδου και παρακολούθησης της συναυλίας

Η είσοδος στη συναυλία θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ. Οι θεατές πρέπει να συμμορφώνονται, λαμβάνουν και τηρούν τα εξής μέτρα:

– Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του από των χώροι είναι υποχρεωτική.

– Όποιος θεατής δεν έχει μάσκα θα μπορεί να προμηθευτεί από την είσοδο, όπου και θα διατίθεται προς χρήση αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.

– Κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών πρέπει να τηρούνται ουρές με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου ανά άτομο.

-Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ως προς την ροή του κοινού κατά την είσοδο και έξοδό του στο χώρο της εκδήλωσης.

– Επίσης δεν θα υπάρχει διάλειμμα για να μην δημιουργείται συνωστισμός.

– Οι θεατές παρακαλούνται να απορρίπτουν τα προστατευτικά είδη μίας χρήσεων στους κάδους που είναι τοποθετημένοι στο χώρο.

– Συστήνεται κάθε θεατής να φορά μη ιατρική μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης καθώς και η χρήση αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5534 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top