Τέταρτο

Διεθνής Αμνηστία: 7 βίντεο για την Εκπαίδευση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Εγώ κι Εσύ Μαζί», παρουσιάζει 7 πρωτότυπα βίντεο για τη σημασία της Εκπαίδευσης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Κάποια θέματα είναι πολύ σοβαρά για να τα παίρνουμε στα αστεία»

Η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Γιώργος Χατζηπαύλου και ο Λευτέρης Ελευθερίου, μέσα από το αστείρευτο ταλέντο τους και την ειλικρινή ευαισθητοποίησή τους, μας μιλούν και μας ενθαρρύνουν να αναπτύξουμε μια κουλτούρα ανθρώπινων δικαιωμάτων, με τον ρόλο της εκπαίδευσης να είναι καταλυτικός.

Τα βίντεο  αφενός εστιάζουν στη σημασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και συγκεκριμένων θεμάτων όπως το προσφυγικό ζήτημα, το δικαίωμα στην πρόσβαση στην υγεία, η προσβασιμότητα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ο ακτιβισμός και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, και αφετέρου αποτελούν πηγή αφόρμησης για περαιτέρω συζήτηση και εμβάθυνση στη σχολική κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό.

Στόχος είναι η καλλιέργεια της κουλτούρας της ευαισθητοποίησης, της ανάγκης διαμόρφωσης μιας κοινωνίας ίσων και ελεύθερων πολιτών καθώς επίσης η εμπέδωση βασικών αξιών που συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η αξιοπρέπεια, η ελευθερία και η δικαιοσύνη, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και η ενεργή συμμετοχή για την προώθηση και την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας

Τα συγκεκριμένα βίντεο, μαζί με επιπλέον πλούσιο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό για εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, ανακοινώσεις και άλλα νέα σχετικά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εγώ & Εσύ Μαζί», μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα «Εγώ & Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] και στο 210 3600628.

Δείτε τα βίντεο εδώ: 7 βίντεο για την Εκπαίδευση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων | Εγώ και εσύ μαζί® (amnesty.gr)

Ανθρώπινα Δικαιώματα


Δικαίωμα στην Υγεία


Σεξουαλικός Προσανατολισμός


Προσφυγικό


Προσβασιμότητα


Ακτιβισμός


Διαφορετικότητα

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8237 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top