tetartopress

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  – Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών


Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school of Spetses (M.A.A.K.S.S.), που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2021 και γρήγορα αναδείχθηκε σε ετήσιο θεσμό, ανακοινώνειτο φετινό της πρόγραμμα, από τις 25 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2024. Η Μουσική Ακαδημία συγκεντρώνει στις Σπέτσες νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας μία μοναδική, για το νησί των Σπετσών αλλά και την ευρύτερη περιοχή, μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας αλλά και σημείο ευρύτερης διαπολιτισμικής συνάντησης.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το πρόγραμμα της ΜΑΑΚΣΣ διαρκεί 10 ημέρες, και περιλαμβάνει μία σειρά από masterclasses υψηλού επιπέδου για επτά κλασικά μουσικά όργανα συμπεριλαμβάνοντας το λυρικό τραγούδι με καθηγητές κορυφαίους σολίστ διεθνούς αναγνώρισης. Η εναρκτήρια εκδήλωση για φέτος θα γίνει τη δεύτερη μέρα του προγράμματος, Παρασκευή 26 Ιουλίου, με τη μοναδική συναυλία που δίνουν, όπως πάντα, οι καθηγητές της Ακαδημίας στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή, καλωσορίζοντας τους μαθητές με τη μουσική τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακαδημίας, μια σειρά από συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικά τοπόσημα των Σπετσών, γεμίζοντας το νησί με κλασική μουσική. Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.


Παράλληλα, η Ακαδημία ανανεώνει και βελτιώνει το περιεχόμενο του προγράμματός της, με στόχο να παρέχει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και συναρπαστική εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία. Έτσι, φέτος:

 

ενισχύεται η ομάδα των δασκάλων με δύο νέες προσθήκες, την Silvia Simionescu στη βιόλα και τον Κώστα Σίσκο στο γαλλικό κόρνο, που προσφέρεται για πρώτη φορά ως επιλογή οργάνου.

συνεχίζεται για 2η χρονιά η αποτελούμενη από τους συμμετέχοντες στην Ακαδημία ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή στο βιολί και σπουδαίου σολίστα Bartek Niziol.

το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα σολιστικό μέρος για κάθε όργανο. Η επιλογή του σολίστ που θα το παίζει γίνεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες, μετά από ακρόαση που φέτος θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη μέρα των σεμιναρίων (26/5).

το μάθημα του τραγουδιού εμπλουτίζεται με τη συμβολή μιας voice yoga instructor.

Επιπλέον, και φέτος η Μουσική Ακαδημία θα λειτουργήσει καθημερινά μουσικά εργαστήρια για παιδιά από 18 μηνών μέχρι 11 ετών, ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό, που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το πρόγραμμα της Ακαδημίας.Θυμίζουμε ότι τα εργαστήρια γίνονται από μουσικοπαιδαγωγό που κάνει μουσική αγωγή σε αντίστοιχης ηλικίας παιδιά του νησιού, 2 φορές το μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Πληροφορίες

 

Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Διάρκεια: 10 ημέρες, από τις 25/7 έως τις 3/8/2024

Λήξη προθεσμίας εγγραφών: Σάββατο 15/6

Αιτήσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας: www.maakss.com/admissions

 

Λίγα λόγια για την Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

 

Η Μουσική Ακαδημία αποτελεί ένα δεκαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ιστορικής σχολής των Σπετσών σε μία κατάφυτη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για καλλιτεχνική δημιουργία. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από masterclasses με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς καθηγητές στο είδος τους αλλά και να δώσουν ζωντανές συναυλίες για το κοινό στις Σπέτσες, αναπτύσσοντας τις μουσικές τους δεξιότητες. Τα φετινά μαθήματα περιλαμβάνουν masterclasses για φωνή, φλάουτο, κλαρινέτο, γαλλικό κόρνο, βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο.

Τα 3 πρώτα χρόνια της διοργάνωσής της η Μ.Α.Α.Κ.Σ.Σ. συγκέντρωσε μαθητές από 12 έως 30 ετών από τις ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και Ελλάδα, ενώ φέτος έχουν ήδη εγγραφεί μαθητές από Ελλάδα, Αμερική, Πολωνία, Ουγγαρία, Ελβετία, Σερβία, Ουκρανία, Κίνα, Ιαπωνία και Πορτογαλία! Η M.A.A.K.Σ.Σ. φιλοδοξεί́ να ενδυναμώσει την ανάμειξη της τοπικής κοινότητας στις δραστηριότητες της, ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες των Σπετσών και της περιοχής να δημιουργήσουν συλλογικά μία πρότυπη εκπαιδευτική μουσική πλατφόρμα που θα προσελκύει μαθητές απ’ όλο τον κόσμο.

Master Classes – Καθηγητές 2024: maakss tutors


Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

 

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ήταν ένα σημαντικό σχολείο του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τους  Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένιο και εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 1927 από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.  Επιλέχθηκαν οι Σπέτσες ως τόπος εγκατάστασης, λόγω καταγωγής του Σωτηρίου Αναργύρου και συγκεκριμένα μία ειδυλλιακή τοποθεσία στα περίχωρα της πόλης των Σπετσών, μπροστά από την παραλία Λιγονέρι. Ήταν ιδιωτικό σχολείο και οικοτροφείο. Η λειτουργία της σταμάτησε το 1983. Μεταξύ των μαθητών της Σχολής ήταν και ο Ιάννης Ξενάκης, ‘Ελληνας πρωτοπόρος συνθέτης με διεθνή αναγνώριση.

Ακολουθήστε το Μουσική Ακαδημία Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών: facebook | instagram | youtube | website

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Μόνιμες προσλήψεις και επιχορήγηση των δομών ζητά ο ΚΟΔΗΠ

Πάτρα: Μόνιμες προσλήψεις και επιχορήγηση των δομών ζητά ο ΚΟΔΗΠ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, απέστειλε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ζητώντας «μόνιμες προσλήψεις ...
Κατασκευή Τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Κατασκευή Τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Ανακοίνωση έξι περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφορικά με την ανησυχία που προκαλεί η Κατασκευή Τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, καθώς όπως αναφέρεται ...
Η Κρήτη λέει Όχι στις εξορύξεις

Η Κρήτη λέει Όχι στις εξορύξεις

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων αναφορικά με τα σχέδια δοκιμαστικών γεωτρήσεων στις θάλασσες της Κρήτης: Δεν θα επιτρέψουμε ...
Απεγκλωβισμός νεαρής αρκούδας

Απεγκλωβισμός νεαρής αρκούδας

Ανακοίνωση από την Καλλιστώ και τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τον απεγκλωβισμός νεαρής αρκούδας στη Μεταμόρφωση του Δήμου Ζίτσας: Επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρής ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13963 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top