Τέταρτο

Δίκτυο εργαζομένων Ο.Τ.Α.: Απαιτούμε την απόσυρση του άρθρου που νομοθετεί τον ιδιώτη ειδικό συνοδό στους δημοτικούς παιδικούς ΣταθμούςΤην απόσυρση του άρθρου που νομοθετεί ιδιώτη ειδικό συνοδό στους δημοτικούς παιδικούς Σταθμούς ζητά με ανακοίνωσή του το Δίκτυο εργαζομένων Ο.Τ.Α. ενώ παράλληλα απαιτεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού ειδικής αγωγής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, έτσι ώστε να στηρίζονται όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απαιτούμε την απόσυρση του απαράδεκτου άρθρου που νομοθετεί τον ιδιώτη συνοδό, για τα παιδιά που χρειάζονται ειδική υποστήριξη  στους δημοτικούς παιδικούς Σταθμούς και μετακυλύει το οικονομικό κόστος στην οικογένεια.

Διεκδικούμε την πρόσληψη μόνιμων παιδαγωγών ειδικής αγωγής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ κάνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, σε βάρος Βρεφών και προνηπίων που πηγαίνουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις και χρειάζονται ειδική παιδαγωγική φροντίδα, αφού νομοθετεί τον ειδικό βοηθό-συνοδό (ιδιώτη) να τον πληρώνει η οικογένεια του παιδιού.

Στο νομοσχέδιο -κατεπείγουσες ρυθμίσεις- που συζητείται στη βουλή – άρθρο 48-σύμφωνα με την κυβέρνηση το οικονομικό κόστος για τη στήριξη των παιδιών που χρειάζονται ειδική στήριξη και φροντίδα- ειδικό βοηθό-συνοδό μετακυλύεται στην οικογένεια. Για όποιο παιδί έχει τη δυνατότητα η οικογένεια να πληρώσει θα έχει τον ειδικό συνοδό, ενώ τα υπόλοιπα που δεν μπορούν να πληρώσουν θα τα πετάει στον Καιάδα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πολιτική που εισάγει ρατσιστική διάκριση σε βάρος παιδιών που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης, φροντίδας και μέριμνας από το κράτος, ισότιμα χωρίς διακρίσεις. Παραβιάζουν ακόμα και το σύνταγμα που αναφέρεται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης και φροντίδας του παιδιού.

Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, όπου η δομή λειτουργίας τους αφορά τη φύλαξη, τη φροντίδα και την αγωγή των παιδιών 0-4 ετών, δεν υπάρχουν κατάλληλα στελεχωμένες δομές, τμήματα ένταξης, για την υποστήριξη αυτών των παιδιών. Δεν υπάρχει το κατάλληλα καταρτισμένο ειδικό εκπαιδευμένο προσωπικό (παιδαγωγοί ειδικής αγωγής, ειδικοί συνοδοί) ώστε να παρέχεται η παράλληλη στήριξη των παιδιών που χρίζουν υποστήριξης.

Η Κυβέρνηση και οι Δήμοι, οφείλουν  να παρέχουν  το κατάλληλο περιβάλλον και την ουσιαστική παιδαγωγική υποστήριξη, αγωγή και φροντίδα στα βρέφη και προνήπια που χρήζουν ειδικής υποστήριξης και όχι να ζητάνε από την οικογένεια να επωμιστεί το οικονομικό κόστος.

Είναι απαράδεκτο αυτή την υποχρέωσή της, η Πολιτεία να την μετακυλύει στην οικογένεια επιβαρύνοντας την οικονομικά. Πρόκειται για μια πράξη απανθρωπιάς σε μια κατηγορία παιδιών που έχουν ανάγκη την φροντίδα της πολιτείας περισσότερο από κάθε άλλον. Τη στιγμή που ψηφίζουν αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα άτομα που θέλουν ιδιαίτερη υποστήριξη. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και μέχρι πότε;

Απαιτούμε την απόσυρση του απαράδεκτου άρθρου που νομοθετεί τον ιδιώτη ειδικό συνοδό στους Δ.Π. Σταθμούς. Ζητάμε να γίνουν ΑΜΕΣΑ  προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού ειδικής αγωγής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, έτσι ώστε να στηρίζονται όλα αυτά τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7108 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top