Τέταρτο

Δίκτυο Βοιωτών: Κάλεσμα για πεζοπορία στην Παλιοβούνα του Ελικώνα


Κάλεσμα για πεζοπορία στην Παλιοβούνα του Ελικώνα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου απευθύνει το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό».Στο πλαίσιο του αγώνα κατά της επίθεσης που δέχεται ο Ελικώνας διοργανώνεται πεζοπορία γνωριμίας και «αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εδώ και πολλά χρόνια η Βοιωτία βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματιών της ενέργειας. Αυτή τη φορά η βιομηχανία βάλθηκε να κατασπαράξει την άγρια ομορφιά της Παλιοβούνας, της ψηλότερης κορυφής του Ελικώνα, που φτάνει μέχρι τα 1747 μέτρα.

Λίγο καιρό μετά την άδεια εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού, ξεκίνησε με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης μιας εγκατάστασης 6 ανεμογεννητριών ισχύος 3,9 MW η καθεμία (με ύψος πυλώνα 84 μέτρα και διάμετρο φτερωτής 131 μέτρα). Η εγκατάσταση αυτή θα σημάνει την πλήρη “παράδοση” του μεγαλύτερου ορεινού όγκου της Βοιωτίας στις ορέξεις των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας.

Οι πολίτες της Βοιωτίας εδώ και καιρό οργανώνουμε την αντίσταση μας μέσα από επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες σε χωριά και πόλεις αλλά και μέσω του «Δικτύου Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό παροξυσμό». Στην επίθεση όμως αυτή που δέχεται ο Ελικώνας δεν περισσεύει κανείς. Ο αγώνας μας ενάντια σε αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον για την κερδοφορία των “επενδυτών” είναι δίκαιος και μας χρειάζεται όλους. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα διοργανώνουμε μια πεζοπορία γνωριμίας και “αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος”.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ., θα συγκεντρωθούμε στο οροπέδιο της Αρβανίτσας και από εκεί θα μεταβούμε με αυτοκίνητα στη θέση “Σταυρός” (υψόμετρο 1550 μέτρα), απ’ όπου και θα ξεκινήσει η πεζοπορία προς την Παλιοβούνα. Η διαδρομή μέχρι την κορυφή είναι ανηφορική με κλίση περίπου 10%, έχει απόσταση 1700 μέτρα και θετική υψομετρική 200 μέτρα. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε έχει πέτρες και λόγω της εποχής, πιθανότατα θα έχει λάσπη και χρειάζεται πολλή προσοχή. Η επιστροφή είναι από τα ίδια. Η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε 3-3,5 ώρες για αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στα βουνά και ιδιαιτέρως σε δύσκολα τερέν και ενδεχομένως καιρικές συνθήκες. Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχο, νερό και λίγη τροφή.

Όλοι όσοι έχουμε περπατήσει στα μονοπάτια του Ελικώνα, αλλά και αυτοί που δεν είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να το κάνουν, θα βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα ξερά σας από την Παλιοβούνα

Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό»: viotia-sos.blogspot.com | [email protected] | facebook

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top