Τέταρτο

Δήλωση Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για το αντεργατικό νομοσχέδιο: Πρέπει να σημάνει συναγερμός


Δήλωση του  Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για το αντεργατικό νομοσχέδιο:

Η Δημοτική Αρχή, την Πέμπτη 10 Ιούνη, θα είναι στους δρόμους του αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, μαζί με την εργατική τάξη της πόλης μας.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι, θα δώσουν βροντερό «παρών» και θα συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Η κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα, που καταργεί την κατάκτηση του αιώνα, το 8ωρο, τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την Κυριακάτικη αργία. Νομοθετεί το 12ωρο και την δουλειά «ήλιο με ήλιο», επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα.

Θέλουν να βάλουν στο γύψο και να καταργήσουν το κατακτημένο με αγώνες και θυσίες, δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και την οργάνωσή τους στα Σωματεία.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν παίρνει διορθώσεις.

Με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι, θα το καταργήσουν στην πράξη.

Είναι καιρός, αυτοί που ιδρώνουν και χτίζουν τον τόπο μας, να κάνουν κουμάντο και ν’ απολαμβάνουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους, τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top